Λένε πάντα ότι ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να τα αλλάξεις εσύ, μόνος σου. Andy Warhol, 1928-1987, Αμερικανός καλλιτέχνης

Να μη γυρίσουμε σε ένα εφιαλτικό παρελθόν

22 Μάρτιος, 2019

Ως τις «πιο σημαντικές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε στην εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Europe Direct City of Athens, με θέμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω για τα δικαιώματά μου».

«Βασική προτεραιότητα, για κάθε δημοκράτη, όπου και αν ανήκει, είναι να ενισχυθούν οι πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ υπογράμμισε την αύξηση των κοινωνικών, των εισοδηματικών, και των περιφερειακών ανισοτήτων στην Ευρώπη.

«Οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και κυριαρχήσει μέχρι τώρα, η σφιχτή έως αρνητική στάση της Κομισιόν και πολλών ευρωπαϊκών ηγεσιών στο θέμα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, των δημόσιων επενδύσεων, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι όλα αυτά ζητήματα που προκαλούν συνέπειες αρνητικές και κοστίζουν στη ζωή των πολλών, των μεσαίων και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Είναι αποτέλεσμα της δογματικής εμμονής σε νεοφιλελεύθερες επιλογές από τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες, που δυστυχώς πλειοψηφούν και στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη», είπε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, έχουν ενισχυθεί τα ακροδεξιά και εθνολαϊκιστικά κόμματα, που στόχο έχουν τη βαθύτερη αποδυνάμωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καλλιέργεια του φόβου και του μίσους προς τον «άλλο», τον ξένο, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, τον αδύναμο. Η ΕΕ κινδυνεύει σε διάλυση αν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, σε συνδυασμό με το νεοφιλελευθερισμό, συνεχίσουν να ενισχύονται.

Οι συντηρητικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις έχουν κάνει πολύ κακό, διαβρώνοντας και την ελληνική κοινωνία, και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, ως πολίτες εκείνες τις πολιτικές, εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, να φύγουμε μπροστά, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, να μην γυρίσουμε προς τα πίσω. Να μη γυρίσουμε σε ένα εφιαλτικό παρελθόν, που το έζησε και το πλήρωσε ακριβά η Ευρώπη μόλις πριν από μερικές δεκαετίες», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Read previous post:
Φιλικές προς την άνοια Κοινότητες

Την "επιτακτική ανάγκη" δημιουργίας Φιλικών Κοινοτήτων προς την άνοια, έτσι ώστε οι ασθενείς να μη ζουν αποκλεισμένοι στο περιθώριο της...

Close