Οι περισσότεροι άνθρωποι της δράσης πιστεύουν στην μοίρα και οι περισσότεροι άνθρωποι της σκέψης πιστεύουν στην πρόνοια. Honore de Balzac, 1799-1850, Γάλλος συγγραφέας

Να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο δίπλα στην «Αλυσίδα» ζητά η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

21 Ιουλίου, 2021

Να μπει «φρένο» στους αποχαρακτηρισμούς των οικοπέδων και να βρεθούν τα χρήματα από τον δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να κατασκευαστούν πρωτίστως σχολεία και παράλληλα να δημιουργηθούν ελεύθεροι δημόσιοι χώροι με πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις, ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στον κεντρικό δήμο, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο κ.Ζαριανόπουλος, σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε απόψε το βράδυ στο Πάρκο Χαριλάου, ενημέρωσε τους κατοίκους για τις εξελίξεις αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου στην οδό Αλεξάνδρου Σταύρου, στην περιοχή «Αλυσίδα», που προορίζονταν για την κατασκευή νηπιαγωγείου και χώρου πρασίνου. 

«Δεν αρθρώνει ούτε την ελάχιστη κουβέντα ο δήμος Θεσσαλονίκης προς την κυβέρνηση για να διεκδικήσει πόρους και να κατασκευαστούν σχολεία», είπε ο κ.Ζαριανόπουλος καλώντας τους πολίτες να αντιδράσουν μαζικά και να διεκδικήσουν άμεσα την ανάκληση της απόφασης για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου στην «Αλυσίδα» ώστε να γίνει σχολείο και όχι πολυκατοικία. 

Ο κ.Ζαριανόπουλος, στάθηκε επίσης στον «κίνδυνο για μαζικούς αποχαρακτηρισμούς χωρών που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους μαθητές που εν μέσω πανδημίας στοιβάζονται σε αίθουσες σαρδελοκούτια και κοντέινερ».

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κωνσταντινίδης και ο διαμερισματικός σύμβουλος, Στέργιος Καλαϊτζής, οι οποίοι πρόσθεσαν από την πλευρά τους πως η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία σχολείων, παιδικών σταθμών και ελεύθερων χωρών για τους πολίτες και κάλεσαν το λαό της Θεσσαλονίκης να κινητοποιηθεί λέγοντας πως «όλα αυτά αποτελούν δικαίωμα τους και τους τα στερούν».

Α.Καρ.