Οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας - πάντα σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες. - Friedrich Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου ώστε να βελτιωθεί ο «Κλεισθένης» καλεί με ψήφισμα η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

7 Μαΐου, 2018

Ψήφισμα, με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βελτιωθεί το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» και να ληφθούν υπόψη τόσο οι ενστάσεις που διατυπώνονται, όσο και οι προτάσεις που έχουν γίνει, εξέδωσε με συντριπτική πλειοψηφία (όλες οι παρατάξεις εκτός αυτής που πρόσκειται στο ΚΚΕ) το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στη σημερινή του συνεδρίαση. Το ψήφισμα καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να εξαντλήσουν τον διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες, τις διαμαρτυρίες, τις εναντιώσεις αλλά και τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα την πρόταση σχεδίου νόμου της ΕΝΠΕ για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΣ».
Επίσης ζητά «να τροποποιήσουν, να βελτιώσουν, να συμπληρώσουν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε» και καταλήγει: «Να δεσμευθούν σαφώς, συγκεκριμένα και με χρονοδιάγραμμα για το περιεχόμενο, το εύρος και τις προϋποθέσεις των ριζικών μεταρρυθμιστικών τομών που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν».
Νίκη της Τοπική Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε την έκδοση του ψηφίσματος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Το σημερινό ψήφισμα είναι μία νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έναντι του κομματισμού, των ιδεοληψιών και των πολιτικών παιχνιδιών. Οι πλειοψηφία των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, φώναξε το αυτονόητο. Ό,τι οι αποφάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λαμβάνονται μέσα από διάλογο και συνεργασία με τους ανθρώπους της» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και συμπλήρωσε: «Ζητάμε να ακούγεται η φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν οι αλλαγές που γίνονται την αφορούν. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να κάνουμε προτάσεις προς το καλύτερο και λέμε “ναι” σε όποια αλλαγή μας πηγαίνει μπροστά, εκσυγχρονίζει τον θεσμό και έχει θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες. Αυτό όμως επιτυγχάνεται μόνο με συνεννόηση».

 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Στο δίκτυο φυσικού αερίου έως το 2022 ο Νομός Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG),...

Close