Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι α διερωτάσαι τι σφάλμα είναι ικανοί α κάνουν. Karl Popper, 1902-1994, Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος

Ν. Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου: Κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία, δεν υπάρχει

28 Μαΐου, 2020

Την ερχόμενη Δευτέρα (1/6) είναι η σειρά της επανεκκίνησης των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών μονάδων και οι δήμοι εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την προετοιμασία τους. Ο Δήμος Ιλίου στεγάζει 22 δημοτικά, 31 νηπιαγωγεία, 12 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και ήδη οι εργασίες έφτασαν στο τελικό στάδιο, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η επιστροφή των παιδιών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δημοτική Αρχή εφοδίασε τις σχολικές μονάδες με επιπλέον ποσότητα υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά υγρά, μάσκες, γάντια), αλλά και με τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας. Ο καθαρισμός θα είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, ενώ οι αίθουσες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και με το απαιτούμενο μέτρο απόστασης ανάμεσα στα θρανία. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημήτρη Γαλούνη, με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε η επανεκκίνηση να γίνει απρόσκοπτα και με την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας.
«Η επιστροφή των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, σηματοδοτεί την προσπάθεια να επανέλθει η καθημερινή ζωή στην κανονικότητα. Και κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία, δεν υπάρχει», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Δήμος Ιλίου έχει εξασφαλίσει την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, σε χώρους όπου τα παιδιά μας θα νιώθουν και θα είναι ασφαλή. Είμαστε κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έτοιμοι να τους παρέχουμε οτιδήποτε επιπλέον χρειαστούν. Κερδίζουμε μέρα με τη μέρα τη μάχη και είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και τον τελικό πόλεμο». 
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής : Όχι ανεμογεννήτριες στο Πάνειο όρος

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος τάσσονται οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, ενισχύουν  την ομάδα περιφρούρησης του Πάνειου και...

Close