Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική. - Arthur Clarke, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

N. Παππάς -Κ. Νοτοπούλου: Την ώρα που αναζωπυρώνεται η πανδημία η κυβέρνηση παίζει με τον τουρισμό

11 Αυγούστου, 2020

Για «παραλογισμό σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού» κάνουν λόγο σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομίας και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Επικρατεί ο παραλογισμός σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Την ώρα που αναζωπυρώνεται η πανδημία με απρόβλεπτη έκταση και επιπτώσεις, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει με τον ελληνικό τουρισμό και έχει καταφέρει να εξαντληθεί η υπομονή των επαγγελματιών» αναφέρουν οι δύο βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να επιβάλλει εξαρχής υποχρεωτικά τεστ 72 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα σε όλους, με ενιαία εφαρμογή και χωρίς εξαιρέσεις, αντί να ενδυναμώσει τις δομές του ΕΣΥ με προσλήψεις και εξοπλισμό, αντί να εκπονήσει σχέδιο επανεκκίνησης, έρχεται τώρα να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους τουριστικούς προορισμούς, απαγορεύοντας τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 το βράδυ».

Όπως σημειώνουν, «εστιατόρια και μικροί χώροι ψυχαγωγίας που είναι εύκολο να ελεγχθούν μπορούσαν να μείνουν ανοικτά». «Γι’ ακόμη μια φορά αλλοπρόσαλλα μηνύματα και μέτρα χωρίς κοινή λογική ίσα για να εξοβελίσουν από πάνω τους την πολιτική ευθύνη την ώρα που καλούνται οι πολίτες καθημερινά να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη. Ο κόσμος του Τουρισμού και της Εστίασης τελεί σε νέα σύγχυση», τονίζουν.

 «Το καλοκαίρι τελείωσε για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Εστίασης και οι άνθρωποι που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης», συνεχίζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «οι συνέπειες στην οικονομία και την απασχόληση θα είναι ανυπολόγιστες αν συνεχιστεί το μείγμα ασυναρτησίας και μη στήριξης».

«Η μόνη λύση είναι η αποφασιστική απευθείας στήριξη μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εργαζομένων, όπως προτείναμε εξαρχής με το πρόγραμμά μας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ. Η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει ούτε σχέδιο διαχείρισης της κρίσης ούτε σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων έχει όμως πλεόνασμα ανευθυνότητας, ανικανότητας και παραλογισμού και κατάλοιπα καθεστωτικών πρακτικών», καταλήγουν.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Κατέφυγε στη Λιθουανία η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία

Η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαϊα, η οποία αμφισβητεί την επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο,...

Close