Μόνο σε δύο χώρες οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: στην Ιαπωνία, επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, επειδή μιλούν όλοι - Γεώργιος Παπανδρέου

Ν. Παππάς: Η Πολιτεία δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στη start up κοινότητα

12 Φεβρουάριος, 2019

Δέκα startups φιλοξένησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην 36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 ως τις 11 Φεβρουαρίου 2019 στο MEC Παιανίας. Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας «Digital Greece», του θεματικού πάρκου νεοφυούς επιχειρηματικότητας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 83η ΔΕΘ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφτηκε την Infacoma, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με όλους τους startuppers που έλαβαν μέρος στο #DigitalGreece-Infacoma edition: «Η Πολιτεία, μέσω του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στη start up κοινότητα. Η επιτυχημένη παρουσία του Digital Greece στη ΔΕΘ, με τις 128 startups του Περιπτέρου 12, ήταν μόνο η αρχή, καθώς έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τη συμμετοχή των νεοφυών επιχειρήσεων σε κάθε μεγάλη κλαδική έκθεση της Helexpo. Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται ένα φαινόμενο έκρηξης της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Θεωρούμε πως η διάχυση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουν οι ελληνικές startups στην οικονομία και την κοινωνία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη».

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», ανέφερε: «Η πρωτοβουλία #DigitalGreece του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Νίκου Παππά στήριξε τη συμμετοχή 10 νεοφυών επιχειρήσεων στη μεγάλη έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών Infacoma. Ακολουθούν οι DETROS-OENOS (τρόφιμα-ποτά) και FRESKON (φρούτα-λαχανικά). Στόχος μας είναι η ελληνική start up κοινότητα να προσεγγίσει πιο εξειδικευμένα τις επιχειρήσεις του κλάδου στον οποίο απευθύνεται η κάθε επιχείρηση, με b2b συναντήσεις, συνεργασίες και ανάλογα αποτελέσματα».

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου, στην Infacoma 2019 φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθες εταιρείες: EVOTROPIΑ, Cocoon Modules, Parity Platform, Geomiso, NanoViis, HAM Systems, ShiftAutomated, Embiots, Girls Invest Greece, LIGHTHEAT P.C.

Στην επίσκεψή του στην Infacoma, τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ συνόδευσε ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Read previous post:
ΠΑΟΚ: Δεν προτίθεται ο Λουτσέσκου να κάνει rotation

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξέφυγε από τους διώκτες του βαθμολογικά και να έχει τον πρώτο και βασικό λόγο στην διεκδίκηση...

Close