Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη - Milton Friedman

Ν. Παππάς: Αν ο κ. Μητσοτάκης φοβάται το ντιμπέιτ, ας στείλει τον κ. Τόμσεν στη θέση του

18 Ιούνιος, 2019

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αντικοινωνικό και «θα προκαλέσει κοινωνική, πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Νότιο Τομέα Αθηνών και υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Όπως είπε, «γι΄ αυτό ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να πάει στο ντιμπέιτ με τον Τσίπρα και πρόσθεσε ότι «αν φοβάται να πάει στο ντιμπέιτ με τον Τσίπρα, θα ήταν καλό να στείλει τον Τόμσεν στη θέση του. Γιατί ο Τόμσεν ορισμένα πράγματα τα λέει και πιο ήπια από τον ίδιο (σσ τον Κ. Μητσοτάκη). Δηλαδή, ο Τόμσεν έχει καταλάβει ότι η χώρα μας θα πορευτεί με το 1 προς 1 στο Δημόσιο».

Ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς (…) για να απολαύσουν τις υπηρεσίες τους οι πολίτες. Χρειαζόμαστε πολλούς δασκάλους για να μην έχουν πολλά παιδιά οι αίθουσες στα σχολεία μας. Χρειαζόμαστε περισσότερους πυροσβέστες για να έχουμε άρτια προστασία στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς».

Μιλώντας για την οικονομία, είπε ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάκαμψης και η κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρά μέτρα για την στήριξη της μεσαίας τάξης η οποία διαλύθηκε μέχρι το 2014.

Αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την προοπτική της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση της προκαταβολής φόρου, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι παρ΄ότι η ανεργία έπεσε από το 27% στο 18%, περίπου, παραμένει ένα πολύ υψηλό ποσοστό που σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εξακολούθησε να υφίσταται πιέσεις που υφίστατο και πριν την διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα διλήμματα της κάλπης είναι αμείλικτα αυτή τη φορά. Ή θα πάμε πίσω σε πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η αναλογία 1 προς 5 στο Δημόσιο, η 7ήμερη εργασία, η κατάργηση «εν μία νυκτί» των επικουρικών συντάξεων, είναι μέτρα που στο θεμέλιό τους έχουν τη λογική του ΔΝΤ.

«Αυτά ασπάζονται, αυτοί είναι. Είναι οι ίδιοι που μας χρεοκόπησαν, είναι οι ίδιοι που έφεραν την οικονομία μας σε σημείο κατάρρευσης (…) και επιθυμούν να επαναλάβουν την ίδια συνταγή» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης στρώνει πολύ μεθοδικά το χαλί για να δικαιολογήσει τις επιλογές του».

Αναφερόμενος δε στον κεντρικό τραπεζίτη, είπε ότι «ο κ. Στουρνάρας εντάσσει εαυτόν σε ένα πολιτικό σχέδιο που έχει στόχο την εκ των υστέρων δικαίωση της πιο αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» και τον αποκάλεσε τον «χειρότερο υπουργό Οικονομικών», όπως και τον κ. Μητσοτάκη, τον «χειρότερο υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

 

Διαβάστε επίσης:

Ν. Παππάς: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σταθερότητα, η ψήφος στη ΝΔ κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση
 

Read previous post:
Στη δημοσιότητα αύριο η τελική έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ θα παραδώσει αύριο Τετάρτη την τελική της έκθεση για...

Close