Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουν το κακό παρά το καλό που τους έκανες, αφού η ευγνωμοσύνη είναι βάρος, ενώ η εκδίκηση είναι ευχαρίστηση. Tacitus, 55-120 μ.Χ., Ρωμαίος ιστορικός

Ν. Καραθανασόπουλος: «Δεν είμαστε στην ίδια βάρκα» εργαζόμενοι και επιχειρηματικοί όμιλοι

29 Μαΐου, 2020

Το βασικό ερώτημα είναι «ποιος θα καρπωθεί τον πακτωλό αυτών των χρημάτων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας απόψε στη Βουλή και αναφερόμενος στο «Ταμείο Ανάκαμψης» και στα άλλα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε πως τα χρήματα αυτά θα τα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «χρηματοδοτείτε με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα τη ΛΑΡΚΟ πάτε να την τσακίσετε».

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση έχει να κάνει με τα συμφέροντα των ομίλων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε πως συμπλήρωμα αυτών των προγραμμάτων της ΕΕ είναι οι «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και τα μόνιμα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Ειδικά για το πρόγραμμα SURE, ανέφερε πως αποτελεί έμμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και επιταχύνει την ευελιξία.

Τέλος, ο Ν. Καραθανασόπουλος, αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι το ξεπέρασμα της κρίσης είναι «υπερταξικό θέμα», τόνισε πως «δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα» και έφερε ως παράδειγμα τον κλάδο του Τουρισμού, όπου, όπως σημείωσε, τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαύρισαν ενώ οι εργαζόμενοι «ανταμείφθηκαν» με 16 ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Read previous post:
Προτάσεις της Δύναμης Ζωής για την στήριξη του πολιτισμού

Σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για τη στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του, κατέθεσε η Δύναμη Ζωής,  προτείνοντας επίσης την “...

Close