Όταν υπάρχει το συμφέρον και η εξουσία για να γίνει μια αδικία, κατά κανόνα θα γίνει αδικία. Jamew Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος

N. Φίλης: Η κυβέρνηση αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό

19 Οκτωβρίου, 2020

Για «ωμή βία» και «αυταρχισμό» κατηγορεί την κυβέρνηση σχετικά με τις συλλήψεις των μαθητών ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης σε δήλωσή του στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Πόσο υπερήφανη είναι η Δημοκρατία, όταν οι Αρχές φορτώνουν κακουργήματα σε 14χρονα παιδιά; Όταν τα φυλακίζουν και τα απομονώνουν για τέσσερις μέρες από τις οικογένειές τους; Όταν η νεολαία αντιμετωπίζεται ως εχθρός; Ντροπή!», σημειώνει ο Ν. Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι «τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών είναι τα αιτήματα όλου του ελληνικού λαού για υγειονομικές συνθήκες ασφάλειας, για μια Παιδεία ποιότητας και ισότητας».

«Η κυβέρνηση αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό. Με ΜΑΤ και βία, όμως, δεν γίνεται παιδεία», τονίζει και καταλήγει:

«Οι μαθητές είναι αθώοι και γι` αυτό δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστοι.

Να σταματήσει αμέσως η κλιμάκωση της έντασης και της καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση. Τώρα, πριν είναι αργά».

 

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Νέος εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει από σήμερα ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σύμβουλος πρεσβείας Α΄, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου...

Close