Το παπούτσι που ταιριάζει στον έναν, είναι στενό σε έναν άλλο. Δεν υπάρχει συνταγή για τη ζωή που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις - Karl Jung

Ν. Ανδρουλάκης: Τί θα κάνει η Επιτροπή για τις “νέες υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών” στους πολίτες;

17 Οκτωβρίου, 2019

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επιβολή «υπέρογκων και καταχρηστικών χρεώσεων σε πολλές τραπεζικές συναλλαγές σε ATM, οι οποίες ως τώρα διατίθεντο δωρεάν», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
Το θέμα τα τεθεί και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα Πέμπτη  αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με την Διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
«Οι ελληνικές τράπεζες, αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου, προβαίνουν συντονισμένα στην επιβολή νέων καταχρηστικών χρεώσεων και προμηθειών για υπηρεσίες οι οποίες έως σήμερα διατίθεντο δωρεάν όπως η ερώτηση υπολοίπου, η λήψη αντιγράφου των τελευταίων συναλλαγών σε ATM, η επανέκδοση PIN», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν υποβληθεί καταγγελίες προς την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος για τις υπέρογκες αυτές χρεώσεις, τόσο από μεμονωμένους πολίτες, αλλά και από ενώσεις πολιτών και συλλόγους. 
Κατόπιν αυτών, ερωτά την Επιτροπή εάν επιβολή των χρεώσεων αυτών είναι σύννομη με τους Κανονισμούς και Οδηγίες της Ένωσης και ποιες θα είναι οι ενέργειες της Επιτροπής τόσο ως προς τον έλεγχο συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη λειτουργία των τραπεζών εντός της Ενιαίας Αγοράς, όσο και ως προς την επιβολή των ευρωπαϊκών κανόνων του ανταγωνισμού, δεδομένου του ελεγκτικού της ρόλου.

Ν.Μ.

Read previous post:
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την «παράνομη είσοδο μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου» στο τουρκικό προξενείο

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και των ελληνικών αρχών στην «παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου...

Close