Ιστορία είναι η μετατροπή τρομερών κατακτητών σε σιωπηλές υποσημειώσεις - Πωλ Έλντριντζ

Μυτιλήνη: Επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη στο Κέντρο Ενημέρωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

15 Μαΐου, 2023

Το Κέντρο Ενημέρωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη, επισκέφθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Μουσείου που συμβάλουν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού στην Λεσβιακή φύση.

Ο διευθυντής του Μουσείου Καθηγητής Νίκος Ζούρος και τα στελέχη του Μουσείου ενημέρωσαν την κυρία Ζαχαράκη για τις δράσεις ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους, των γεωλογικών μνημείων και των υγροτόπων στο Γεωπάρκο Λέσβου. Τόνισαν τις δράσεις προβολής για την προσέλκυση επισκεπτών μέσω της συμμετοχής σε ειδικές εκθέσεις όπως η Παγκόσμια Έκθεση Ορνιθοπαρατήρησης (World Bird Fair), τη συνεχή ενημέρωση δημοσιογράφων και την παροχή ενημέρωσης στους ορνιθοπαρατηρητές για την εξέλιξη της εαρινής μετανάστευσης πουλιών και τις θέσεις παρατήρησης τους. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υφυπουργός Τουρισμού έδειξε για την πρόοδο των εργασιών ανάδειξης απολιθωμάτων κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου και για τα έργα προκειμένου να καταστούν οι νέες θέσεις επισκέψιμες το φετινό καλοκαίρι. Επίσης, ενημερώθηκε για τις επισκέψεις σχολείων και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στο Γεωπάρκο Λέσβου από σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθιστώντας το νησί πεδίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.