Συναίνεση σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν να δηλώσουν ομαδικά αυτό που κανένας δεν πιστεύει ατομικά. Abba Eban, 1915-2002, Ισραηλινός διπλωμάτης

Μπουκουβάλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Έκλαψα όταν άκουσα τον Εθνικό ύμνο

25 Δεκεμβρίου, 2019

Λίγο πριν φύγει το 2019, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζακ Κουρεσι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό στυλ πάλης και η Ελλάδα συμμετείχε στη διοργάνωση με 5 αθλητές. Η Ιουλιέτα Μπουκαβάλα, παρότι έκλεισε τα 37 της χρόνια και παρά το γεγονός ότι είχε σπουδαίες διακρίσεις στο τζούντο, συνεχίζει ενεργά τον αθλητισμό και μάλιστα φέρνει ξανά διακρίσεις στη χώρα μας. Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια μίλησε στον Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη νέα της επιτυχία, τα κίνητρα που την κάνουν να συνεχίζει τον αθλητισμό και αναφέρθηκε στο λόγο που σταμάτησε το τζούντο.

«Τι να πω, στα 37 να βγεις παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι μεγάλη ευτυχία. Όσο μεγαλώνω, βεβαια, γίνομαι όλο και πιο ευάλωτη. Όταν άκουσα τον ύμνο μας έκλαψα από χαρά και συγκίνηση. Ευχαριστω πολύ για αυτήν την ευκαιρία την ομοσπονδία Πάλης και ιδιαίτερα τον κ. Πέκο, πρόεδρο του kurasi, που με εμπιστεύτηκε και με στήριξε».

Η Μπουκουβάλα είχε πολλές διακρίσεις στο τζούντο με Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και, όπως δηλώνει η ίδια στο ΑΠΕ, δεν ήταν επιλογή της να σταματήσει το άθλημα: «Δεν ήταν επιλογή μου να απομακρυνθώ από τον πρωταθλητισμό. Με απομάκρυναν. Τα χρόνια πέρασαν και συμβιβάστηκα με την πραγματικότητα και έτσι ακολούθησα τον δρόμο της προπονητικής. Μου έγινε όμως αυτή η πρόταση από την ομοσπονδία της Πάλης και τον κ. Πέκο και άδραξα την ευκαιρία».

Τέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια γύρισε τον χρόνο τέσσερα χρόνια πίσω, όταν ζήτησε από την ομοσπονδία του τζούντο να πάει σε ένα Παγκόσμιο {ρωτάθλημα, για να τη δει ο πατέρας της να αγωνίζεται: «Εννοείται ότι είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσει αυτή η χρονιά για εμένα. Επιλογή μου δεν ήταν να σταματήσω δυστυχώς… Δεν με ξανακάλεσε η ομοσπονδία για αγώνες μετά το 2012. Ζήτησα να πάω μόνο μια φορά στο Παγκόσμιο του 2015, μετά τον θάνατο της μητέρας μου, για μια τελευταία φορά. Για να με δει ο πατέρας μου να παλεύω, που δεν με είχε να δει ποτέ να παλεύω, και αυτό ήταν όλο».

Ν. Λάκατας

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Οι 11+2 παίκτες της ΑΕΚ που αναζητούν χρόνο συμμετοχής

Μία από τις...

Close