Πετυχαίνουμε στις προσπάθειες που απαιτούν τις θετικές ιδιότητες που έχουμε, αλλά μεγαλουργούμε σε εκείνες στις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τα ελαττώματά μας. - Alexis de Tocqueville, 1805-1859, Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος

«Μπουκέτα και πεταλούδες» (από κουταλο-μαχαιρο-πίρουνα)

6 Φεβρουαρίου, 2018

Τα γλυπτά της Αν Κάρινγκτον (Anne Carrington) «εξυψώνουν» αντικείμενα καθημερινής χρήσης, δίνουν νέα διάσταση σε συνηθισμένα, ταπεινά αντικείμενα, σαν τα μαγειρικά σκεύη.

Η Αν σπούδασε στο The Royal College of Art, στο Λονδίνο. Της ζητήθηκε να ετοιμάσει το Royal Jubilee Banner για τον εορτασμό του αδαμάντινου ιωβηλαίου της Βασιλίσσης Ελισάβετ. Το λάβαρο κυμάτιζε στην πρύμνη του βασιλικού σκάφους «The Spirit of Chartwell» καθώς αυτό έπλεε από το Battersea έως τη London Bridge, κατά τη διάρκεια της πομπής στον Τάμεση για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο, στις 3 Ιουνίου του 2012.

Τώρα, σε μια καινούργια σειρά έργων της, στην οποία έχει δώσει το όνομα «Μπουκέτα και πεταλούδες», η Αν συγκεντρώνει δεκάδες κουτάλια, μαχαίρια και πιρούνια, τα οποία, γανιασμένα, δίνουν κομψά μπουκέτα.

Από μια τούφα κουτάλια, είναι σε θέση να δώσει το σχήμα που έχουν τα τριαντάφυλλα και οι τουλίπες. Κάποια από αυτά είναι τόσο ρεαλιστικά που αναρωτιέται κανείς μήπως και είναι πραγματικά λουλούδια βουτηγμένα σε ασήμι.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
«Time’s Up» και στον αυστηρό κόσμο της όπερας

Ήρθε ο καιρός να υποχωρήσουν και οι αυστηρές παραδόσεις του κόσμου του λυρικού θεάτρου στα νέα δεδομένα: το κίνημα κατά...

Close