Σε κάθε εύστοχη πρόταση, ένας κάποιος βαθμός πρέπει να θυσιάζεται υπέρ της καλής διατύπωσης. Samuel Johnson, 1709-1784, Άγγλος συγγραφέας

Μπονιφάντε: «Κάναμε ένα ακόμη βήμα»

13 Αυγούστου, 2022

Ικανοποιημένος με την εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών απέναντι στην Κύπρο και την 4η διαδοχική νίκη στον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δήλωσε ο Ντάντε Μπονιφάντε. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών αναφέρθηκε στον κρίσιμο αγώνα με την Κροατία την Τετάρτη (17/8), στον οποίο με νίκη η εθνική εξασφαλίζει την πρόκριση στο Ευρωβόλεϊ 2023.

«Προφανώς και είμαι χαρούμενος με τη νίκη μας, με εξαίρεση βέβαια το τελευταίο κομμάτι του πρώτου σετ, όπου χάσαμε τη συγκέντρωση μας», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και συνέχισε: «Από εκείνο το σημείο και μετά ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος για τον Άρη Χανδρινό, αλλά και τους Γιώργο Παπαλεξίου, Σπύρο Χάκα που έπαιξαν πολύ καλά. Σήμερα κάναμε ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση μας στα τελικά».

Όσον αφορά τον μεγάλο αγώνα με την Κροατία (Τετάρτη 17/8, Όσιεκ, 20:00) ο κ. Μπονιφάντε σημείωσε: «Το μυαλό μας πλέον είναι σ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά χωρίς να σκεφτόμαστε τη βαθμολογία ή πιθανές ισοβαθμίες και όλα αυτά τα σενάρια. Στο μυαλό μας πρέπει να είναι ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Κι είναι πολύ σημαντικό ότι πετύχαμε αυτές τις δύο νίκες με την Κύπρο γιατί μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην Κροατία με ηρεμία».

Η αποστολή της εθνικής ομάδας θα παραμείνει και αύριο, Κυριακή (14/8), στην Κύπρο όπου θα προπονηθεί και θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (15/8) κατευθείαν για την Κροατία.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ