Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις. Ευριπίδης 480-406 π.Χ. Αρχαίος τραγικός

Μπελότι: «Θα έδινα τα πάντα εάν κατακτούσαμε το τρόπαιο με δικό μου γκολ στον τελικό»

22 Μαΐου, 2024

 O Ιταλός επιθετικός τη Φιορεντίνα Αντρέα Μπελότι, μίλησε στα μικρόφωνα του συλλόγου για το φινάλε της σεζόν που περιμένει τους «Βιόλα»  και φυσικά τον τελικό του Conference League της Φιορεντίνα εναντίον του Ολυμπιακού (29/5):

 «Αν πριν από ένα χρόνο μου έλεγαν ότι θα έπαιζα σε ευρωπαϊκό τελικό με τη Φιορεντίνα, στην αρχή δεν θα το πίστευα, γιατί το να φτάσεις στον τελικό είναι πάντα ένα μακρύ ταξίδι, που αποτελείται από πολλά ματς, όπου συχνά βρίσκεις δυνατές ομάδες. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσουμε στο τέλος. Και φέτος καταφέραμε να φτάσουμε εκεί, αφού και οι συμπαίκτες μου έφτασαν εκεί πέρυσι και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα επιπλέον κίνητρο και δύναμη» τόνισε.

 «Σίγουρα όμως  πρώτα πρέπει να πάμε στο Κάλιαρι για να παίξουμε ένα σπουδαίο ματς, το οποίο σίγουρα θα χρειαστούμε για να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Προετοιμαζόμαστε κάνοντας όλα όσα μας λέει ο προπονητής να κάνουμε. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα για διαχείριση, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα πολλαπλασιάζονται σε σχέση με ένα κανονικό ματς. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου και στους συμπαίκτες μου ότι θα πάμε και θα παίξουμε ένα σπουδαίο ματς. Η εμπειρία είναι σημαντική σε αυτές τις περιπτώσεις; Για μένα σήμαινε πολλά, γιατί αυτό που έζησα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα το κουβαλάω μαζί μου σε όλη μου την καριέρα. Εκεί ήταν πολύ σημαντικό να μείνουμε ήρεμοι, γιατί παίζαμε στην Αγγλία με την Αγγλία. Έτσι, φαινόταν σχεδόν ότι όλα πήγαιναν άσχημα, αλλά τελικά καταφέραμε να διαχειριστούμε τα πάντα όσο καλύτερα μπορούσαμε. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και αυτή τη φορά»¸πρόσθεσε και απαντώντας σε ερώτηση  «τι θα έδινες εάν με ένα δικό σου γκολ η Φιορεντίνα κατακτούσε το τρόπαιο», είπε:
 «Τα πάντα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το τρόπαιο για αυτήν την πόλη και αυτή τη φανέλα. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για να γίνει αυτό. Θέλουμε να το κάνουμε για όλη τη Φλωρεντία.»

 A. Bαζογιάννης