Οι άνθρωποι φαίνεται να απολαμβάνουν κάτι περισσότερο όταν ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι έχουν αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη απόλαυση. Ράσελ Μπέικερ, 1925- , Αμερικανός δημοσιογράφος

Μουζουρίδης: «Θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας στο Eurobasket 2025»

21 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης υπέβαλε την υποψηφιότητά της για τη φιλοξενία ενός ομίλου του 2025, υπογραμμίζοντας δια στόματος του προέδρου της, Ανδρέα Μουζουρίδη, την επιθυμία της Μεγαλονήσου να διεξαχθούν εκεί αγώνες της Ελλάδας, εφόσον προκριθεί στην τελική φάση. Μάλιστα, στη διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε και στην οποία ήταν επίτιμος καλεσμένος ο Δημήτρης Διαμαντίδης τονίστηκε ότι η φιλοξενία της Ελλάδας αναμένεται να φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. 

«Λόγω των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα και του επιπέδου της ελληνικής ομάδας, δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση δηλώνουμε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων της Ελλάδας γεγονός που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Πετρίδης ανέφερε: «Η Κύπρος είναι μία χώρα ταυτισμένη με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Η μεγαλύτερη ανάταση και περηφάνια ήταν το 1987 όταν και ξεχυθήκαμε στους δρόμους ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε την επιτυχία της Ελλάδας. Ήταν η μέρα που σηματοδότησε την εξέλιξη του αθλήματος για τις επόμενες γενιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι πρόκληση για μία χώρα όπως η Κύπρος και εύχομαι με τη βοήθεια ακόμα μιας χώρας να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση των αγώνων της “Επίσημης Αγαπημένης”».

Τέλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος γιατί υπάρχει διάθεση από όλους να φέρετε αυτό το εγχείρημα σε ευτυχή κατάληξη».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ