Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Μουρίνιο: «Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από την απόδοση μας»

4 Δεκεμβρίου, 2020

Στην στάση που κρατούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του, πριν από αγώνες όχι τόσο σημαντικούς όπως άλλοι, στάθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με την ΛΑΣΚ Λίντσερ για το Europa League. Παρά το γεγονός ότι η Τότεναμ προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο Πορτογάλος τεχνικός, δεν «κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του», όπως κάνει πάντα, άλλωστε:

«Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από την απόδοση μας. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο από το πρώτο. Μερικοί παίκτες, μεμονωμένα, ήταν πολύ καλοί, άλλοι πολύ κακοί. Τίποτα δεν είναι καινούργιο. Το θέμα είναι, ότι η φάση των ομίλων στο Europa League δεν προσφέρει κίνητρο σε ορισμένους παίκτες. Όταν πηγαίνουμε στην Αμβέρσα, στο Λουντογκόρετς ή στο Λιντς, με το γήπεδο, τον καιρό, τις κενές θέσεις και γενικά την ατμόσφαιρα, έχω την αίσθηση ότι ορισμένοι παίκτες πιστεύουν πως δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Είναι ζήτημα στάσης. Το έχω βιώσει στο παρελθόν, ακόμη και με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Οι παίκτες γνωρίζουν τα συναισθήματά μου. Μοιράστηκα τα συναισθήματά μου μαζί τους όταν είδα την προθέρμανση πριν από το παιχνίδι. Ένιωσα ότι υπήρχε μια τεράστια διαφορά στην ένταση, την επικοινωνία και τον ενθουσιασμό μεταξύ τους και εμού. Αυτό δεν με εκπλήσσει. Σε αντίθεση, υπάρχουν παίκτες όπως ο Σον και ο Χόϊμπιεργκ, οι οποίοι ξεκινούν κάθε παιχνίδι και είναι πρότυπα για τα παιδιά, ανεξάρτητα από το πού παίζουμε και ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό. Είναι εκεί για την ομάδα διαρκώς».

Γ. Διακογιάννης