Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό. - Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Μουντιάλ γυναικών 2027: Κοινή υποψηφιότητα από Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία (v)

8 Δεκεμβρίου, 2023

 Το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία υπέβαλαν κοινή  υποψηφιότητα στη FIFA για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2027, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (8/12) οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών.
 Οι τρεις χώρες θα διαγωνιστούν με τη Βραζιλία για τη διοργάνωση του τουρνουά αφού η χώρα της Νότιας Αμερικής υπέβαλε πρόταση τον περασμένο μήνα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό εξέφρασαν επίσης το ενδιαφέρον τους.

 Οι ομοσπονδίες-μέλη είχαν προθεσμία μέχρι σήμερα (8/12) να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους στη FIFA. Η Νότια Αφρική είχε επίσης υποβάλει σχετική πρόταση, αλλά αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα, λέγοντας  ότι ήταν καλύτερο να παρουσιάσει μια «καλά προετοιμασμένη πρόταση» για τη διοργάνωση του 2031.

 «Οι εκτενείς και λεπτομερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών ομοσπονδιών μαζί με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών κυβερνήσεων, χρονολογούνται από το 2021», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB).
 «Αυτό έχει οδηγήσει σε ευθυγράμμιση γύρω από την πεποίθηση ότι οι τρεις χώρες μας είναι σε καλή θέση για να διοργανώσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2027 απαράμιλλης ποιότητας και απήχησης».

 Η FIFA θα οργανώσει στη συνέχεια επιτόπιες επισκέψεις επιθεώρησης στις υποψήφιες χώρες τον Φεβρουάριο πριν οριστούν οι οικοδεσπότες τον Μάιο από το Συνέδριο της FIFA.

 Το τουρνουά του 2023 διοργανώθηκε από κοινού από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φέτος, με την Ισπανία να κερδίζει την Αγγλία στον τελικό.

Α. Βαζογιάννης