Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι ούτε αφέντης. Αυτό εκφράζει την αντίληψή μου για τη δημοκρατία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Μουντιάλ 2022-Κεϊρός: «Γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ για το Αφγανιστάν;»

25 Νοεμβρίου, 2022

Στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το Ιράν, που θα παίξει αύριο (25/11) με την Ουαλία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρλος Κεϊρός θέλησε να εκφράσει τον εκνευρισμό του για μια «πολιτική» ερώτηση που είχε απευθύνει Βρετανίδα δημοσιογράφος στον ποδοσφαιριστή του, Μεντί Ταρέμι.

Έτσι, στο τέλος της διαδικασίας ο Πορτογάλος προπονητής γύρισε στη δημοσιογράφο και της είπε «γιατί δεν κάνεις και σε άλλες χώρες ορισμένες ερωτήσεις; Γιατί δεν ρωτάς τους Βρετανούς τι πιστεύουν για τη Βόρεια Ιρλανδία; Και γιατί δεν πας στην αποστολή των ΗΠΑ να τους ρωτήσεις για την υποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν και τις γυναίκες εκεί, που είναι μόνες;». 

«Μα ο Ταρέμι είναι Ιρανός», απάντησε η δημοσιογράφος στον Κεϊρός, που πάντως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ενοχλείται από ερωτήσεις για την κατάσταση στο Ιράν.

Πρόσφατα μάλιστα είχε αποχωρήσει από συνέντευξη Τύπου μετά από ερώτηση για το καθεστώς των γυναικών στη χώρα αυτή, ρωτώντας τον δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση «πόσα πήρες για να με ρωτήσεις κάτι τέτοιο;».

 

Παναγιώτης Κουμάνταρος