Η Γαλλία έχασε μια μάχη αλλά η Γαλλία δεν έχασε τον πόλεμο  Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Morgan Stanley: παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές μετοχές

30 Ιανουάριος, 2015

Αναλυτές της Morgan Stanley επανέλαβαν σήμερα το πρωί σε σχόλιό τους ην εκτίμηση πως η ελληνικές μετοχές έχουν μακροχρόνια αξία, παρά την υποχώρησή τους κατά 30% χθες και 40% την τελευταία εβδομάδα.

«Πέραν του σεναρίου για Grexit το βασικό σενάριο παραμένει ελκυστικό, όπου θεωρούμε ότι η ανάκαμψη της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων θα καθυστερήσει και τις ελληνικές τράπεζες να μπορούν να έχει επιστροφές κοντά στο κόστος των κεφαλαίων ως το 2017 … Κάπως έτσι θεωρούμε ότι δίκαιη τιμή για τις τράπεζες στο βασικό σενάριο είναι να διαπραγματεύονται 0,9 φορές τη λογιστική τους αξία από 0,3 – 0,4 φορές που είναι τώρα», σημειώνεται.

Κίνδυνος-κλειδί παραμένει σύμφωνα με τη Morgan Stanley η συμπεριφορά των καταθετών, καθώς όπως επισημαίνεται από τις αρχές Δεκεμβρίου οι εκροές έχουν ανέλθει σε 11 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 7% του συνόλου. Οι απώλειες αυτές μπορούν ωστόσο να αντισταθμιστούν, υποστηρίζει η Morgan Stanley, καθώς οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντλήσουν συνολικά 22 δισ ευρώ απ’ τους μηχανισμούς του ELA.

Read previous post:
Κρίσιμη η κατάσταση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία

H κατάσταση του Ασφαλιστικού παραμένει κρίσιμη καθώς καταγράφεται ραγδαία πτώση των εσόδων Η χθεσινή τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα Κοινωνικών...

Close