Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι ούτε αφέντης. Αυτό εκφράζει την αντίληψή μου για τη δημοκρατία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Μοντέλα και μπαλαρίνες παρουσιάζουν vintage επώνυμα μπουφάν

19 Νοεμβρίου, 2019

Προσωρινό κατάστημα -το τρίτο του, τα άλλα δύο είναι στο Παρίσι και στο Τόκιο- εγκαινίασε ο οίκος μπουφάν Moncler στο Μιλάνο και παρήγγειλε στη Βανέσα Μπίκροφτ (Vanessa Beecroft) να ετοιμάσει γι’ αυτόν τον λόγο μια καλλιτεχνική περφόρμανς.

Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο του «Genius Project», μιας πρωτοβουλίας, στην οποία καλούνται διάφοροι δημιουργοί, είτε να παρουσιάσουν τις δικές τους κολεξιόν, είτε να εξερευνήσουν τις κρεασιόν του οίκου. Η Ιταλίδα καλλιτέχνης περφόρμανς σκηνοθέτησε μοντέλα και χορεύτριες μπαλέτου να φορούν vintage μπουφάν, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον εδώ και καιρό ντιζάινερ του ιταλικού οίκου – και ιδρυτή του εμπορικού σήματος Palm Angels – Φραντσέσκο Ραγκάτσι.

Η εγκατάσταση της Μπίκροφτ ήθελε να γεννήσει συναίσθημα νοσταλγίας, με τα μπουφάν. Λίγα μόλις μέτρα από το Teatro alla Scala, το με παλ χρώματα ταμπλό βιβάν που σκηνοθέτησε η καλλιτέχνης έπαιξε με ιδέες περφόρμανς και έφερε στη μνήμη τις συνεργασίες της Μπίκροφτ με τον Κάνιε Γουέστ. Το 2010, ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια του 35λεπτου βιντεοκλίπ «Runaway» του Γουέστ, στο οποίο χορευτές και φιγούρες κάθονταν σε ένα μακρύ τραπέζι για δείπνο.

Read previous post:
Στην Alanis Morissette βραβείο του Billboard

Η 14η τελετή απονομής βραβείων «Women in Music» «Γυναίκες στη Μουσική» του Billboard επιστρέφει φέτος στο Λος Άντζελες με τις...

Close