Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. Claude Levi-Strauss, 1908-2009, Γάλλος ανθρωπολόγος.

Μοντέλα: «Είμαστε στο έλεος των γεγονότων»

6 Φεβρουαρίου, 2023

Ο φονικός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε από τις πρώτες, πρωινές ώρες της Δευτέρας (6/2) τις περιοχές στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας, έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους, ακόμη περισσότεροι παραμένουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια ξέχωρα από αυτούς που πλέον έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και μένουν στο δρόμο, υπό το φόβο των αλλεπάλληλων μετασεισμών.

Στην προσπάθειά του να περιγράψει τις σκηνές φρίκης που επικρατούν στη γειτονική χώρα, ο προπονητής της Αντάνα Ντεμιρσπόρ και πρώην τεχνικός της Μίλαν, Βιντσέντσο Μοντέλα, συγκλόνισε με τα λόγια του. «Υπάρχουν συνεχείς μετασεισμοί, είμαστε όλοι ανήσυχοι και στο έλεος των γεγονότων. Το παιχνίδι που είχαμε να δώσουμε με την Ουμρανίγεσπορ αναβλήθηκε. Από την Κυριακή είμαστε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αδάνα είναι στα 200 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, όπου η κατάσταση είναι τραγική αλλά μάθαμε ότι υπάρχουν νεκροί και στην πόλη μας. Στην ξέρω ότι ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, πολλοί από τους παίκτες μου ανησυχούν για τις οικογένειές τους.

Ανέφεραν ότι τα κτίρια στην Αδάνα κατέρρευσαν και πολλοί άνθρωποι ήταν στους δρόμους τη νύχτα. Ακόμη και το ξενοδοχείο όπου μένω στα Άδανα, ξέρω ότι εκκενώθηκε και πήρε φωτιά» ανέφερε ο Ιταλός προπονητής.

Κώστας Γουλής