Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους. Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει το ΕΕΘ με Επιμελητήριο του Μαρακές

25 Φεβρουαρίου, 2020

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)  και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας του Μαρακές,  όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε, στο Μαρόκο, αντιπροσωπεία του ΕΕΘ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μιχάλη Ζορπίδη, με τη διοίκηση του μαροκινού επιμελητηρίου.
Το μνημόνιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει την από κοινού οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στις δύο χώρες, την δημιουργία ομάδας εργασίας που θα μεταφέρει καλές πρακτικές και παραδείγματα επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και τη συνεργασία πάνω στην οργάνωση και λειτουργία των Επιμελητηρίων.
Ο κ. Ζορπίδης, δήλωσε, ότι οι συναντήσεις στο Μαρακές έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και παραδείγματα για μία σειρά από θέματα που απασχολούν το ΕΕΘ, όπως η  τουριστική προβολή μίας περιοχής, το επενδυτικό πλαίσιο, αλλά και την λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και η  οργάνωση του Επιμελητηρίου.
Η Περιφέρεια του Μαρακές παρουσιάζει σημαντική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του τουρισμού, των ορυχείων φωσφόρου και της αγροτικής παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Περιφέρεια αυτή αποτελεί τον προορισμό περίπου 7 εκ.  ξένων τουριστών από τα 11 εκ. που φτάνουν κάθε χρόνο στο Μαρόκο.

Read previous post:
Ο Χάρβεϊ Ουάινστιν παραμένει στο νοσοκομείο για “πόνους στο στήθος”

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Ουάινστιν λαμβάνει σήμερα ιατρική φροντίδα για πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο Bellevue στο...

Close