Η πολιτική είναι το μοναδικό επάγγελμα για το οποίο δεν χρειάζεται εκπαίδευση. Robert Louis Stevenson, 1850-1894, Σκωτσέζος συγγραφέας

«Mixed Realities»: Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης

14 Νοεμβρίου, 2019

Πόσο εικονική είναι η πραγματικότητά μας; Ποιες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν; Η Αθήνα ενώνεται με τη Νέα Υόρκη και οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με τεχνολογίες επαυξημένης (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας βρίσκουν τη στέγη τους. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μαζί με το NEW INC, το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών από το New Museum της Νέας Υόρκης, προσκαλούν το κοινό σε μια ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο του masterclass για Μεικτές Πραγματικότητες, στις 21 Νοεμβρίου (19:00-21:00), στον εκθεσιακό χώρο.

Η συζήτηση θα αποτελέσει τον επίλογο του διήμερου εργαστηρίου «Mixed Realities Masterclass». Οι πρωτοπόροι καλλιτέχνες Milica Zec και Winslow Porter (New Reality Co), Hellyn Teng (Wearable Media), Sarah Rothberg, καθώς και οι Karen Wong και Kelsa Trom, εκπρόσωποι του The New Museum και του NEW INC αντίστοιχα, θα μιλήσουν για τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σχετικά με το πώς καλλιτέχνες και σχεδιαστές που ασχολούνται με τις μεικτές πραγματικότητες μπορούν να προσεγγίσουν το σύγχρονο περιβάλλον των δημιουργικών βιομηχανιών.

Το NEW INC είναι το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών που έχει δημιουργηθεί από μουσείο. Ιδρύθηκε το 2013, ως μια μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα που έχει στόχο να ενισχύσει το έργο των μουσείων στην υποστήριξη νέων έργων και ιδεών, και απευθύνεται σε καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά συνδυάζει την τέχνη, το ντιζάιν και την τεχνολογία. Μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα, το NEW INC φέρνει τους καλλιτέχνες σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς και επιχειρηματίες και προσφέρει ανάπτυξη και καθοδήγηση, η οποία βασίζεται στους επαγγελματικούς στόχους κάθε καλλιτέχνη. Αποστολή αυτής της πολυπολιτισμικής, βραβευμένης κοινότητας είναι η προώθηση του πολιτισμού και της κοινωνικής αλλαγής.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από την εκδήλωση.

Read previous post:
10 χρόνια Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Με ένα χορταστικό πρόγραμμα 160 ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας γιορτάζει τα δέκα χρόνια...

Close