Πριν πουλήσεις το φάρμακο, πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια. Εβγκένι Κασέγιεφ, Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος

Mirror Award στον Ρόναν Φάροου

18 Ιούνιος, 2019

Ο Ρόναν Φάροου των New York Times, κάτοχος βραβείου Πούλιτζερ παρέλαβε μία ακόμη τιμητική διάκριση για το δημοσιογραφικό του έργο.

Ο Ρόναν Φάροου, γιος της ηθοποιού, Μία Φάροου και του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Γούντι Άλεν, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ για την αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ο δημοσιογράφος παρέλαβε το Mirror Award από το Πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης, στις 13 Ιουνίου για τα άρθρα του για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στον αμερικανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό CBS και των καταγγελιών που οδήγησαν στην παραίτηση του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της CBS Corp., Λέσλι Μούνβες.

Όπως και άλλοι βραβευθέντες, εξήρε τους συναδέλφους του δημοσιογράφους και την ηγεσία του κλάδου για το θάρρος τους στη συγγραφή ιστοριών που διαφυλάσσουν την εντιμότητα και τη διαφάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ακόμη και με το κόστος του τερματισμού σχέσεων και της απώλειας ευκαιριών απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, είπε: “Μπορώ να δω ανθρώπους που έχουν πει ψέματα για να προστατεύσουν την εξουσία”.

Ωστόσο και στην ομιλία του και αργότερα, ο Ρόναν Φάροου αρνήθηκε να πει ονόματα, αναφέρει το Page Six.

Το επερχόμενο βιβλίο του “Catch and Kill” θα έχει θέμα την αποχώρησή του από το NBC News όταν η εκπομπή δεν αξιοποίησε την έρευνά του για τον Γουάινστιν.

   

Read previous post:
Φούσεκ: «Προτεραιότητα η καταπολέμηση της βίας»

Ο Πετρ Φούσεκ, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της FIFA, με τη συμφωνία της UEFA, διορίστηκε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Ιούλιο του...

Close