Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος.

Μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου τον Μάιο

Κατά 191 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες για τον μήνα τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Γενικό λογιστήριο του Κράτους. Συγκεκριμένα, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 2,17 δισ. ευρώ, έναντι 2,361 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συνολικές οφειλές των υπουργείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των ΟΤΑ και των λοιπών ΝΠΔΔ αυξήθηκαν στα 1,683 δισ. ευρώ από 1,661 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί τον Απρίλιο.
Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν στα 602 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ανήλθαν σε 226 εκατ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων αυξήθηκαν στα 518 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου μειώθηκαν στα 271 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, πτώση παρουσίασαν τον Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι οποίες περιορίστηκαν στο ποσό των 478 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ που ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα.

Read previous post:
Δραγασάκης: Να κατοχυρωθεί θεσμικά το «μαξιλάρι»

«Το απόθεμα ρευστότητας, το "μαξιλάρι ασφαλείας", δημιουργήθηκε από την κυβέρνησή μας για τη θωράκιση της χώρας έναντι εξωτερικών κινδύνων και...

Close