Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές - Kurt Godel, Τσέχος Μαθηματικός

«Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Νήματα και βήματα στο μουσείο» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

19 Οκτωβρίου, 2019

Τον κόσμο της τέχνης ανακαλύπτουν μικροί και μεγάλοι σε οικογενειακό μουσειο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.  Ειδικότερα εξερευνούν τη νέα έκθεση «Φιλίας Δώρα Ι» με περισσότερα από 160 έργα  ζωγραφικά, γλυπτά, χαρακτικά και μαθαίνουν τον τρόπο, με τον οποίο φιλοτεχνήθηκαν. 
Η πρώτη συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Νήματα και βήματα στο μουσείο» πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και θα είναι μία παρουσίαση των έργων της Βούλας Μασούρα που φιλοξενούνται στην έκθεση, των φυσικών υλικών, της textile art και των διαφορετικές τεχνικών. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιβάλλον και εξερεύνηση έργων καλλιτεχνών με περιβαλλοντικές ανησυχίες, όπως του Σκούλου, της Μουρέλου και του Τσάρα. 
Το πρόγραμμα διάρκειας ενενήντα λεπτών ειδικά διαμορφωμένο για οικογένειες, περιλαμβάνει μια μικρή εισαγωγή στη θεματική της έκθεσης και σύντομη περιήγηση στα επιλεγμένα έργα. Στη συνέχεια σε workshop διάρκειας περίπου πενήντα λεπτών οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι ίδιοι τα δικά τους μικρά έργα τέχνης αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ.  
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος #familytime! «Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Νήματα και βήματα στο μουσείο» για παιδιά (ηλικίας 4-12 ετών) και τους συνοδούς τους είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων μέσα από την τέχνη σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής και η ενεργοποίηση των αισθητικών τους κριτηρίων. 
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

Κ.Γ.
 

Read previous post:
ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων: Η ΝΔ συνεχίζει να κινείται με περίσσειο θράσος και λαϊκισμό

Για «περίσσειο θράσος και λαϊκισμό» στο θέμα της ψήφου των αποδήμων επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ, και σχολιάζοντας την επιστολή...

Close