Νικήτα Χρουστσόφ, 1894-1971, Σοβιετικός ηγέτης

Μία πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ “McQueen”

20 Απριλίου, 2018

«Κανένας δεν ανακάλυψε τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν, ο ΜακΚούιν αυτοανακαλύφθηκε». Με τη συγκεκριμένη φράση του αφηγητή ξεκινά το πρώτο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ «McQueen» με θέμα τη ζωή και την καριέρα του Βρετανού σχεδιαστή μόδας, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.

Σκοτεινό, εναλλακτικό όπως η αισθητική του Αλεξάντερ ΜακΚουίν (Alexander McQueen) και επικό χαρακτηρίζεται το απόσπασμα του ντοκιμαντέρ από διεθνή ΜΜΕ.

Η διάρκειας 111 λεπτών ταινία καλύπτει όλη την καριέρα του ΜαΚουίν, από τα πρώτα του βήματα στη μόδα μετά την αποφοίτησή του από το Central Saint Martins το 1992 και την πρόσληψή του από τον Givenchy το 1997 μέχρι την αποκορύφωση του έργου του, την επίδειξη μόδας για τη συλλογή του Άνοιξη/Καλοκαίρι 1999, όταν η Σάλομ Χάρλοου βγήκε στην πασαρέλα με ένα στράπλες λευκό φόρεμα και άρχισε να περιστρέφεται σε έναν κύκλο, ενώ την ψέκαζαν με βαφή δύο ρομποτικά όπλα.

Ο Αλεξάντερ ΜακΚΟυίν ήταν το αγόρι της βρετανικής εργατικής τάξης που από μαθητευόμενος στο Savile Row, γνωστό ατελιέ ραφτών του Λονδίνου, έγινε ο πιο διάσημος και αμφιλεγόμενος σχεδιαστής μόδας στον κόσμο αφηγείται το ντοκιμαντέρ «McQueen».

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Λαμπρή ξανά, η αγαπημένη εικόνα του Πάπα

Οι επισκέπτες στη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη είναι τυχεροί.

Close