Ποτέ δεν είναι κανείς τόσο ευτυχισμένος ή τόσο δυστυχισμένος, όσο φαντάζεται. Λα Ροσφουκώ, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας

Μήνυμα ελπίδας μέσα από το βιβλίο «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές – Δωρεά Οργάνων-Δώρο Ζωής»

11 Ιουνίου, 2021

«Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα» και «όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μέσα από τις σελίδες το βιβλίου του, με τίτλο «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές- Δωρεά Οργάνων-Δώρο Ζωής», όπου αφηγείται την περιπέτεια της υγείας του και τις δύο μεταμοσχεύσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

«Η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά στις 2 Νοέμβρη του 1958, τα ξημερώματα, σε μαιευτήριο στο Αγρίνιο, όπου πήγε από τον Αστακό για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό. Για τρίτη φορά ξαναγεννήθηκα στις 3 Νοέμβρη του 2011, στο δημόσιο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν η μάνα μιας νέας γυναίκας δώρισε για μεταμόσχευση το νεφρό κι άλλα όργανα της νεκρής κόρης της, δίνοντας ζωή σ’ εμένα κι άλλους επτά σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας. Οι τρεις αυτές γεννήσεις μού έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μια πολυτάραχη αλλά τελικά ωραία και συναρπαστική ζωή…», αναφέρει ο κ. Στρατούλης στο βιβλίο του.

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτά δεν είναι μόνο «ωραία» και «μεγάλα» λόγια, σημειώνει πως «όταν βρίσκουμε μπροστά μας το θηρίο της αρρώστιας, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά να δίνουμε τη μάχη για «να γυρίσουμε το παιχνίδι» και «να φάμε το θηρίο, πριν μας φάει αυτό».

Το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη θα «ταξιδέψει» στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιαστεί στις 16 Ιουνίου (8:00 μμ) στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μεταμοσχευμένος νεφρού, επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής στο ΑΠΘ Δημήτρης Ανδρεάδης, ο συγγραφέας- πρώην μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ Τάσος Κανταράς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πρώην βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας.