Οι σύγχρονες μηχανές γίνονται κάθε μέρα και πιο πολύπλοκες και ο σύγχρονος άνθρωπος γίνεται κάθε μέρα και πιο απλοϊκός - Νικολά Γκομέζ Νταμέζ (1913-1994) Κολομβιανός συγραφέας

Μέχρι το τέλος Αυγούστου η πλήρης επικαιροποιημένη μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου

24 Ιουνίου, 2019

Προχωρά το σχέδιο για την Ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου, καθώς η πλήρης επικαιροποιημένη μελέτη του έργου αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο για το θέμα. 
Τη σύσκεψη συντόνισε ο Κώστας Αμπατζάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι το υφυπουργείο  ανέλαβε την πρωτοβουλία να βοηθήσει στην επίσπευση των μελετών με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος γειτνίασης, αφού η ομώνυμη πλατεία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Διοικητήριο. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε παρουσίαση της επικαιροποιημένης αρχιτεκτονικής προμελέτης από τους μελετητές, μετά την απάλειψη του ενδιάμεσου χώρου στάθμευσης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία με τους μελετητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων που ανέλαβαν την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την στερέωση-αποκατάσταση των αρχαιοτήτων. Τέλος υπήρξε δέσμευση ότι η πλήρης επικαιροποιημένη αρχιτεκτονική- στατική- μηχανολογική μελέτη θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και τους μελετητές.