Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες - Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Μέχρι τις 30/09 οι τελικές προσφορές για τα τηλεοπτικά της Serie A

23 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Serie A ζήτησε από τα ξένα funds που συμμετέχουν στη διαδικασία εξαγοράς μεριδίου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η κορυφαία Λίγκα της Ιταλίας προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Δύο αντίπαλες κοινοπραξίες ιδιωτικών κεφαλαίων, με επικεφαλής την CVC Capital Partners και την Bain Capital ανταγωνίζονται για το 10% συμμετοχής σε μια νεοσύστατη εταιρία, η οποία θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος για τις επόμενες δέκα σεζόν. 

Τα δύο funds έχουν υποβάλλει αρχικές προτάσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου εκτιμώντας την αξία του 10%, σε περίπου 1,6 δις ευρώ και πλέον δουλεύουν πάνω στη βελτίωση της δομής και των όρων των προσφορών τους, ανέφεραν πηγές του Πρακτορείου Reuters.

Η εν λόγω συμφωνία θεωρείται «κλειδί» για την ενίσχυση του τηλεοπτικού χάρτη του πρωταθλήματος, ειδικά στο εξωτερικό, βοηθώντας παράλληλα συλλόγους, όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν, να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού.

Η Bain βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με την ισπανική υπηρεσία δικαιωμάτων μέσων ενημέρωσης Mediapro, η οποία θα μπορούσε να προσθέσει την εμπειρία της στον κλάδο για να ξεκαθαρίσει κατά πολύ την πολύπλοκη συναλλαγή με τη Serie A.

Η Mediapro, που δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία, έχει δουλέψει στα τηλεοπτικά δικαιώματα άλλων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, όπως η ισπανική LaLiga και η γαλλική Ligue 1.

Η CVC επεξεργάζεται επίσης την τελική προσφορά της και διερευνά τρόπους για να βελτιώσει τους όρους της έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ανέφερε άλλη πηγή του Πρακτορείου.

Οι πρόεδροι των ομάδων της Serie A αναμένεται να συναντηθούν στις 6 Οκτωβρίου (μία μέρα μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών στην Ιταλία) για να εξετάσουν τις προσφορές και να επιλέξουν τον τελικό πλειοδότη για να συμμετάσχουν σε αποκλειστικές συνομιλίες, ανέφεραν οι πηγές. 

«Αυτή θα είναι μια μακροχρόνια… μάχη. Δεν είμαστε ακόμη κοντά στην ολοκλήρωσή της» ανέφερε πηγή από τη Λίγκα στο Reuters και πρόσθεσε πως «…είναι σημαντικό να αποφασίσουμε γρήγορα να δώσουμε χρόνο στη νέα εταιρεία μέσων ενημέρωσης για να ασχοληθεί με την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την περίοδο 2021-2024».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Κυρ. Μητσοτάκης: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

«Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας κατά τη διάρκεια...

Close