Η καλύτερη και πιο ισχυρή στρατηγική επιβίωσης της επιχείρησης σας πρόκειται να είναι η ταχύτητα με την οποία θα χειριστείτε την ταχύτητα των αλλαγών. Αυτή η ταχύτητα ονομάζεται τάση – Ajaero Tony Martins

Μετά το συμβιβασμό, η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι θα αποφύγει την ήττα στο κοινοβούλιο για την τελωνειακή σχέση

13 Ιούνιος, 2018

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φαίνεται ότι πρόκειται να αποφύγει μια ντροπιαστική ήττα στο κοινοβούλιο σήμερα για τα σχέδιά της σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές μετά το Brexit, μία ημέρα αφού κατέστειλε μια ανταρσία εντός του κόμματός της για τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο της Μέι για την αποχώρηση από την ΕΕ, οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί των τροποποιήσεων που εισήχθησαν κατά την εξέταση του κειμένου από την άνω βουλή του κοινοβουλίου για τη σχέση της Βρετανίας με την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά της ΕΕ. 
Η πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπη με την προοπτική να χάσει την ψηφοφορία καθώς οι αντάρτες βουλευτές άφησαν να διαφανεί ότι στηρίζουν την αλλαγή που πρότεινε η Βουλή των Λόρδων, ζητώντας από τους βουλευτές να αναφέρουν τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να εξασφαλίσουν μια τελωνειακή ένωση. 
Ωστόσο, η πρόταση της κυβέρνησης να αναφέρονται αντ’ αυτού οι προσπάθειες διασφάλισης μιας τελωνειακής «ρύθμισης» φάνηκε ότι ήταν αρκετή για να αναβάλει μια πιο εις βάθος συζήτηση επί της κυβερνητικής πολιτικής.  
Η μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, η οποία θα καθορίσει το εμπόριό της για δεκαετίες, έχει γίνει το εξιλαστήριο θύμα στη διαμάχη που ταλανίζει το Συντηρητικό κόμμα της Μέι για το Brexit. Με τον συμβιβασμό αυτό, η Μέι έχει τώρα περισσότερο χρόνο να επεξεργαστεί μια συμφωνηθείσα θέση για το εμπόριο με τους υπουργούς της. 

 

Read previous post:
Η Τ. Μέι θα παρουσιάσει νέα τροπολογία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση συζητά τις ανησυχίες αναφορικά με το ρόλο του...

Close