Η αλλαγή είναι τόσο αναπόφευκτη όσο και ο χρόνος, και όμως τίποτα δεν συναντά μεγαλύτερη αντίσταση. - Benjamin Disraeli, 1804-1881, Άγγλος πρωθυπουργός

Μέρκελ κατά του προστατευτισμού και του απομονωτισμού

29 Ιουνίου, 2017

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα κατά των τάσεων «του προστατευτισμού» και «του απομονωτισμού» ενόψει της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20), ασκώντας εμμέσως κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 
«Όσοι πιστεύουν ότι ο προστατευτισμός και ο απομονωτισμός» είναι η λύση για τη διευθέτηση των παγκόσμιων προβλημάτων «διαπράττουν ένα μεγάλο λάθος», δήλωσε η Μέρκελ ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου. 
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι έχει συμφωνήσει με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε ένα σχέδιο για να εμβαθυνθεί η συνεργασία στην ΕΕ και την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι η Ένωση πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που αντιμετωπίζει αναφορικά με την ασφάλειά της, περιλαμβανομένης της «τρομοκρατικής» απειλής. 
Η Μέρκελ, η οποία αργότερα σήμερα πρόκειται να συναντηθεί στο Βερολίνο με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στον Τραμπ στη διάρκεια της G20, δήλωσε ότι αναμένει από τη σύνοδο «ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπερ των ανοικτών αγορών και κατά του απομονωτισμού». 
Σύμφωνα με την ίδια, στόχος της G20, στην οποία μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι «οι ηγέτες (της G20) να δείξουν ότι κατανοούν την ευθύνη τους (απέναντι σε όλο τον πλανήτη) και ότι την αναλαμβάνουν». 

 

Read previous post:
Μεγαλύτερο ρόλο της ΕΕ υπέρ της ειρήνης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν οι Ευρωπαίοι

Οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένουν προτεραιότητες στη συνείδηση των ευρωπαίων πολιτών, οι...

Close