Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα - Άλμπερτ Αϊνστάιν

ΜέΡΑ 25: Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των μαθητικών κινητοποιήσεων

23 Σεπτεμβρίου, 2020

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κινητοποιήσεις μαθητών, εξαπολύει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «οι μαθητές δεν αντιδρούν στη χρήση της μάσκας στα σχολεία αλλά στα κενά εκπαιδευτικών και υπαλλήλων καθαρισμού, στις υπεράριθμες τάξεις των 25 και 30 μαθητών, στην έλλειψη πραγματικών μέσων προστασίας και απολυμάνσεων των σχολικών εγκαταστάσεων». Προσθέτει ότι «το κύμα κινητοποιήσεων και καταλήψεων των μαθητών της χώρας προσπαθεί η κυβέρνηση μαζί με τα συστημικά μέσα, να το παρουσιάσουν ως αντίδραση στις μάσκες και μη συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως οι μαθητές διεκδικούν όλα όσα η κυβέρνηση δεν έκανε τους προηγούμενους 6 μήνες, καταφεύγοντας απλώς στη μάσκα ως πανάκεια».

Καλό θα ήταν λοιπόν, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, «τόσο τα μέσα ενημέρωσης, όσο και οι εισαγγελείς να είναι πιο προσεκτικοί. Όπως επίσης καλό θα ήταν η κυβέρνηση να μην καταφεύγει στα όσα αποκρουστικά είδαν το φως της δημοσιότητας με τις προληπτικές προσαγωγές μαθητών στο Κερατσίνι και την Κρήτη, γιατί ο αυταρχισμός της εδώ δεν θα περάσει».

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Τα μέτρα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τον “Ιανό” περιοχές

Το υπουργείο Υποδομών έστειλε ήδη από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκια 300 μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών και για την...

Close