Να αγωνίζεσαι, να ψάχνεις, να βρίσκεις και να μην υποκύπτεις. Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε παραμύθια

27 Μαρτίου, 2020

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε αγαπημένα παραμύθια των Εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Συγκεκριμένα, το ΠΙΟΠ μάς προσκαλεί να διαβάσουμε ελεύθερα online σε pc, tablet και smartphone τα παρακάτω παραμύθια:
Το «Κρυφτό» της Στέλλας Τσίγγου, σε εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μπρίνια. Μία βόλτα σ’ ένα μουσείο μπορεί να μην είναι απλώς μία βόλτα αλλά μία συναρπαστική εμπειρία! Αρκεί να επιτρέψουμε στα εκθέματα να μας «μιλήσουν», όπως συνέβη στο μικρό αγόρι στο «Κρυφτό». https://issuu.com/piop_media2008/docs/to_krifto.

Η «Κυκλαδένια» της Τζίνας Χατζηνικολάου, σε εικονογράφηση του Αριστείδη Τσινάρογλου. Η Κυκλαδένια ζούσε σε έναν κυκλαδικό οικισμό, όταν ξαφνικά ένας καταστροφικός σεισμός την έριξε στον βυθό της θάλασσας. Θα μείνει εκεί, ανάμεσα σε ψάρια, κοχύλια και βότσαλα, μέχρι την ημέρα που μία παρέα παιδιών θα τη… συναντήσει! https://issuu.com/piop_media2008/docs/kykladenia.

«Το μικροσκοπικό βιβλίο που ήθελε να διαβαστεί» της Μαρίας Κλίνη, σε εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μπρίνια. Ένα μικροσκοπικό βιβλίο με μία λαχτάρα… Ποια λαχτάρα; Μα, φυσικά να διαβαστεί! Θα τα καταφέρει, άραγε, να βρει τρόπο να μην είναι πλέον αόρατο; Το αγόρι με τα πράσινα γυαλιά θα μπορέσει να το βοηθήσει; https://issuu.com/piop_media2008/docs/tomikroskopikovivlio.
Ε.Μ

Read previous post:
Κίνα: Υποψίες όχι αποδείξεις, ότι τρία μωρά μπορεί να μολύνθηκαν στη μήτρα

Κινέζοι επιστήμονες βρήκαν ότι τρία μωρά, τα οποία, αν και δεν ήταν θετικά στον κορονοϊό, λίγο μετά τη γέννησή τους...

Close