Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της. John Maynard Keynes, 1883-1946, Βρετανός οικονομολόγος

Μειώθηκε στο 0,82 ο αριθμός αναπαραγωγής και στο 277 η επίπτωση επτά ημερών των κρουσμάτων Covid-19 στην Αυστρία

Σχετικά αισιόδοξα εμφανίζονται τα σημερινά στοιχεία ως προς την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αυστρία καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) η επίπτωση των επτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους έχει πλέον μειωθεί σε 277.

Επίσης, ο αριθμός αναπαραγωγής (αριθμός R) μειώθηκε εκ νέου και σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση της εβδομαδιαίας ανάλυσης από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς, ήταν στο 0,82 την περίοδο από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με το 0,87 μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο αριθμός R 0,82 σημαίνει ότι, από στατιστική άποψη, κάποιος που έχει μολυνθεί με τον SARS-CoV-2 μπορεί να μολύνει 0,82 περισσότερους ανθρώπους και κατά συνέπεια λιγότερο από ένα άλλο άτομο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με την επίτευξη τιμής R κάτω από 1,0 να είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την καταστολή του κύματος της νόσου.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων εντός εικοσιτετραώρου, ο οποίος εξακολουθεί να κοινοποιείται καθημερινά από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ήταν από χθες έως σήμερα 3.815, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,6% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η πτωτική τάση ήταν, κατά μέσο όρο, μείον 2,5%, και πριν από δύο εβδομάδες το ποσοστό μείωσης ήταν μόνο μείον 0,8%.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, έως σήμερα 3.587 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστρία από επιπλοκές του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 4.082 ασθενείς, οι 668 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.