Δεν ανησυχώ για το Έλλειμμα. Είναι αρκετά μεγάλο για να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του - Ρόναλντ Ρήγκαν

Μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

15 Φεβρουαρίου, 2019

Η Porsche, η Alfa Romeo, η Nissan, η Fiat και η Audi σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους τον Ιανουάριο και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την γενικότερη πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη, καθώς ο μέσος όρος μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό προηγούμενο μήνα.

Μείωση στις πωλήσεις είχε και η Renault που υποχώρησε κατά 8,3%, η Land Rover (-7,6%) και η Ford (-6,6%), ενώ πτώση όγκου σημείωσαν οι Opel/Vauxhall και Toyota. Αντίθετα θετικό ήταν το πρόσημο για τις πωλήσεις του Volvo, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 21%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις σε όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με την Γερμανία, την Γαλλία, την Μ. Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία να σημειώνουν πτώση. Η μείωση οφείλεται κυρίως λόγω της αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας, αλλά και του επικείμενου Brexit.

Τον προηγούμενο μήνα σε όλη την Ευρώπη πουλήθηκαν συνολικά 1.226.446 οχήματα, με την Λιθουανία να πετυχαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου πωλήσεων (+49%). Μεγάλη άνοδο σημείωσε η Πορτογαλία με 15.684 οχήματα (+18,8%) και η Ουγγαρία (+9,2%) με 9,714 οχήματα.

Αντίθετα εκτός της σημαντικής πτώσης των μεγάλων αγορών, μείωση είχε η Ολλανδία (-18,8%) με 47.701 οχήματα, η Τσεχία (-17%) με 19,278 οχήματα και η Κύπρος (-14,9%) με 1.021 οχήματα.

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα τον Ιανουάριο σημείωσε άνοδο 3,7% πουλώντας συνολικά 9.210 οχήματα.

 

Read previous post:
Βόρεια Μακεδονία: Σφραγίδα με το νέο όνομα της χώρας στα διαβατήρια των πολιτών

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας άρχισαν να σφραγίζουν, στις συνοριακές διόδους της χώρας, με το νέο όνομα του κράτους...

Close