Η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Μείωση προστίμων για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

29 Μαρτίου, 2023

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε εν μέρει δεκτές τις προσφυγές των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και μείωσε σημαντικά τα πρόστιμα που τους είχε επιβάλει η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, για τα μεταξύ τους ματς στα προημιτελικά του κυπέλλου. Συγκεκριμένα, για το παιχνίδι της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του βορρά» τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.500 ευρώ (από 22.500 ευρώ πρωτόδικα) και για τη ρεβάνς της Λεωφόρου οι «πράσινοι» θα κληθούν να καταβάλλουν 8.500 ευρώ (από 30.750 ευρώ που ήταν η αρχική ποινή).

Παράλληλα, η Επιτροπή Εφέσεων έκανε εν μέρει δεκτή, μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος, την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον διακοπέντα αγώνα της Β΄ ομάδας με την Κηφισιά, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 2, μειώνοντας το πρόστιμο από 81.125 σε 31.250 ευρώ. Αντίθετα, διατηρείται η ποινή μηδενισμού των «ερυθρόλευκων» στο συγκεκριμένο αγώνα και η αφαίρεση πέντε βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλων πέντε από το επόμενο.