Η καθυστέρηση πάντα φέρνει κίνδυνο. Και το να αναβάλλεις ένα μεγάλο σχέδιο σημαίνει, συχνά να το καταστρέφεις. Miguel Cervantes, 1547-1616,  Ισπανός συγγραφέας

Μείωση 50% στο κόστος ανάπτυξης της Φόρμουλα Ε

10 Απριλίου, 2020

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και οι διοργανωτές της Formula E, υιοθέτησαν μια σειρά μέτρων, προκειμένου να μειώσουν στο μισό το κόστος ανάπτυξης, για τις τις επόμενες δύο σεζόν, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία κορωναϊού.
Πέντε αγώνες και συγκεκριμένα αυτοί της Σάνια (Κίνα), της Ρώμης, των Παρισίων της Σεούλ και της Τζακάρτα, έχουν ακυρωθεί, ενώ ο επόμενος προγραμματισμένος πρόκειται να διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 21 Ιουνίου.
Μεταξύ των μέτρων που εγκρίθηκαν, είναι κυρίως η αναβολή για την σεζόν 2021/2022 της νέας γενιάς αυτοκινήτων, γνωστής ως Gen2 EVO. Παράλληλα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αθλητισμού (CMSA) έχει επίσης επικυρώσει την παράταση της περιόδου έγκρισης για αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι ομάδες μπορούν είτε να εισαγάγουν ένα νέο αυτοκίνητο για τις επόμενες δύο σεζόν, είτε να διατηρήσουν τα τρέχοντα μοντέλα τους για την επόμενη σεζόν, πριν να εγκριθούν νέα για την επόμενη.
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η προσαρμογή των διαρθρωτικών δαπανών στα μηχανοκίνητα αθλήματα αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ.

 Γ. Διακογιάννης

Read previous post:
Το Χόλιγουντ σε αποκλεισμό

Σε μια προσπάθεια να βρει την ομορφιά το περιοδικό The Hollywood Reporter ζήτησε από τον φωτογράφο Τζο Πουλιέζε να αποτυπώσει...

Close