Η αλλαγή είναι τόσο αναπόφευκτη όσο και ο χρόνος, και όμως τίποτα δεν συναντά μεγαλύτερη αντίσταση. - Benjamin Disraeli, 1804-1881, Άγγλος πρωθυπουργός

Μεγάλη δράση προβολής της ορεινής Αγιάσου στη Λέσβο

13 Απριλίου, 2018

Μεγάλη δράση προβολής της ορεινής Αγιάσου και του καστανιώνα της αποτελεί η διοργάνωση από το «Αναγνωστήριο Αγιάσου», του αγώνα ορεινής ποδηλασίας «3rd Lesvos Enduro MTB» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Απριλίου.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται τεχνικά από την «Lesvos Ride», πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Το Σάββατο θα γίνει ο αγώνας κατάταξης και την Κυριακή ο κυρίως αγώνας. Πάνω από 100 αθλητές θα συμμετέχουν στον αγώνα, οι περισσότεροι από τους οποίους θα έρθουν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και κάποιοι από το εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη έχουν πληρότητα όλες οι ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο, αλλά και ελπιδοφόρο.

Στόχος του αγώνα σύμφωνα με τους οργανωτές είναι η καλλιέργεια και προώθηση του ορεινού αθλητισμού στο νησί, η ανάδειξη των σπάνιων φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας θα απολαύσουν κάποιες από τις ομορφότερες περιοχές του αγιασώτικου καστανιώνα, διατρέχοντας τέσσερις ειδικές διαδρομές του αγώνα, που είναι ο πρώτος από τους πέντε όμοιους που θα γίνουν φέτος σ’ ολόκληρη την Ελλάδα!

Read previous post:
Ο Αυστριακός Μαξ Χολάιν είναι ο νέος διευθυντής του Met

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης επέλεξε τον νέο του διευθυντή έπειτα από έναν και πλέον χρόνο έρευνας.

Close