Είναι αφύσικο για μια πλειοψηφία να κυβερνά, επειδή μια πλειοψηφία σπάνια μπορεί να είναι οργανωμένη και ενωμένη για κοινή δράση, ενώ μια μειοψηφία μπορεί. - Jean Jacques Rousseau, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Μεγάλη ανάσα για τα ξενοδοχεία το μέτρο της 45ήμερης επιδότησης των εργαζομένων

31 Μαρτίου, 2020

Μεγάλη ανάσα για τις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας αποτελεί το μέτρο της κυβέρνησης, που αφορά την 45ήμερη συντήρηση (επιδότηση) των εργαζομένων, την περίοδο της αναστολής λειτουργίας τους, μέχρι τα τέλη Απριλίου.  

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στην Κω και πρόεδρος του Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), Κωνσταντίνα Σβήνου, οι εργαζόμενοι σε κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας και στις παρούσες συνθήκες το εν λόγω μέτρο δίνει μεγάλη βοήθεια. «Μαζί με τους εργαζομένους προχωράει κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΤΕΠ.

    Την ίδια στιγμή, η κ. Σβήνου μεταφέρει την αγωνία του κλάδου για την επόμενη μέρα, καθώς ήδη πολλές επιχειρήσεις, αν υπάρξει επιπλέον παράταση της αναστολής λειτουργίας τους και δεν έχει ομαλοποιηθεί το διεθνές περιβάλλον, επεξεργάζονται σενάρια στήριξης της βιωσιμότητας τους. Ένα από αυτά θα είναι αν «συμφέρει» ή όχι το άνοιγμα κάποιων ξενοδοχείων, όπως χαρακτηριστικά τονίζει. «Τα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι ξενοδοχειακές μονάδες θα δουλεύουν για να κλείσουν τα κενά της εφετινής περιόδου», σημειώνει η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ξενοδοχειακές μονάδες να βγουν εκτός επιχειρηματικής δράσης. 
    

Τα ξενοδοχεία μπορεί να μην υποδέχονται πελάτες, αλλά λειτουργίες που σχετίζονται με την επικοινωνία με τους πελάτες τους, με εργασίες συντήρησης αλλά και φύλαξης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εργασιών στη ραχοκοκαλιά μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Έτσι, και η κ. Σβήνου είναι παρούσα στο γραφείο της καθημερινά, μαζί με το προσωπικό ασφαλείας. Μάλιστα μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα, αφού ενημερώθηκε για τις ανάγκες του νοσοκομείου του νησιού, η Ένωση θα ξεκινήσει επικοινωνία με τους ξενοδόχους του νησιού, ώστε να συνδράμουν στην κάλυψη αυτών. 
Κ.Χαλκιαδάκης

Read previous post:
Η τεχνητή νοημοσύνη «μεταφράζει» την εγκεφαλική δραστηριότητα

Οι επιστήμονες έκαναν ακόμη ένα βήμα για τη δημιουργία μηχανών που καταλαβαίνουν τι λέει ένας άνθρωπος, αναλύοντας μόνο τα εγκεφαλικά...

Close