Είναι περίεργο που δεν αλλάζει τίποτα καθώς περνούν οι μέρες, αλλά όταν κοιτάς πίσω, τα πάντα είναι διαφορετικά. C.S. Lews, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας 

Με το νέο ΚΟΤ τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν εκπτώσεις σχεδόν 70%

21 Σεπτέμβριος, 2018

Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που θεσπίστηκε στις αρχές του χρόνου, τα χαμηλότερα εισοδήματα λαμβάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις, σχεδόν 70%, ενώ αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια υπαγωγής, με την εισαγωγή περιουσιακών στοιχείων και τον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος του νοικοκυριού, ώστε να το λαμβάνουν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη .

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα υποστήριξης νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών υπενθύμισε, ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για επιδότηση από το κράτος, με τη δημιουργία ενός ταμείου στο οποίο προσφεύγουν οι δικαιούχοι για την πληρωμή των οφειλών και την επανασύνδεση. Έχουν, ήδη, προσφύγει πάνω από 1.600 νοικοκυριά που έχουν εξασφαλίσει την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και το ταμείο έχει καταβάλλει έως τώρα περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Οι δήμοι έχουν συστήσει επιτροπές οι οποίες αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα.

Για την αποτροπή μείωσης των συντάξεων, σημείωσε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που δίνει περιθώρια κινήσεων και ότι δεν αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων έκανε λόγο για «Μεγάλες τομές που επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις» ενώ για την έξοδο στις αγορές, επισήμανε ότι «θα κρίνουμε επιλεκτικά πότε είναι η κατάλληλη περίοδος και σημείωσε ότι αίρονται σταδιακά και οι τελευταίοι περιορισμοί στα capital control, χωρίς να θίξουν την ασφάλεια στην οικονομία.

Τάχθηκε εκ νέου υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στο τέλος της 4ετίας αν και σημείωσε ότι υπάρχουν, θεμιτές, διαφορετικές απόψεις ενώ τόνισε ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν στη βάση των πολιτικών που είναι πιο ωφέλιμες και βιώσιμες καθώς «Φάνηκε και στη ΔΕΘ ότι τα δυο κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές.

Read previous post:
Σέρβοι δημοσιογράφοι ξεναγούνται στον νομό Λάρισας με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής

Τις περιοχές του νομού Λάρισας, όπως τον Κίσσαβο, τον Όλυμπο, τα παράλια του νομού, τα γραφικά ορεινά χωριά, αλλά και...

Close