Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Με τις ομοσπονδίες Γκολφ και Άρσης Βαρών συνεχίστηκαν οι τηλεδιασκέψεις

13 Απριλίου, 2021

Την άμεση και διαρκή διαδικασία ενημέρωσης, συζήτησης, στενής συνεργασίας και προγραμματισμού, με όλες τις νέες διοικήσεις των Ομοσπονδιών, οι οποίες προέκυψαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, συνέχισε και σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποιώντας ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις με τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Γκολφ και της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφού συνεχάρη τα διοικητικά συμβούλια για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή θητεία, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα αποτελέσματα της αθλητικής μεταρρύθμισης: Στη νίκη του αθλητισμού, στη μεγάλη ανανέωση που υπήρξε στο σύνολο των Ομοσπονδιών, έπειτα από τις εκλογές και στο νέο οξυγόνο που έφεραν στο αθλητικό μας περιβάλλον.

Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τα μέλη των ΔΣ για:
– Τις διαδικασίες που επισπεύδονται ώστε άμεσα να εκταμιευτεί η α’ δόση της τακτικής επιχορήγησης όλων των Ομοσπονδιών, σε εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή «καλή διακυβέρνηση».
Η φετινή αναλυτική παρουσίαση του «Χίλωνα» στις Ομοσπονδίες και τους αθλητικούς φορείς θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες και εκεί θα καταγραφούν και οι όποιες παρατηρήσεις τους.
– Τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια.
– Τις πρωτοβουλίες (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Μητρώο Προπονητών κλπ) για διαφάνεια, τάξη και νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα.
– Την αναγκαιότητα να παρασχεθεί κάθε βοήθεια προς τα σωματεία, ώστε να νομιμοποιηθούν όσα δεν το έχουν ακόμα πράξει, ολοκληρώνοντας την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να συνεχίσουν κατόπιν να κάνουν χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων και εκείνων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ.
– Τις ρυθμίσεις του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, που σύντομα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή και κάλεσε την Ομοσπονδία να προβεί άμεσα σε προτάσεις, εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικής διευθέτησης.
– Την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA, την εκπλήρωση του 98% των πρόσφατων παρατηρήσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ προς τη χώρα μας και τις συνολικές ενέργειες λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).
– Το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους.
– Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού που εξελίσσονται στο ΟΑΚΑ και το σχέδιο ολιστικής αξιοποίησής του με την παρουσίαση ολοκληρωμένου Master Plan εντός του μήνα και την ένταξή του στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
– Τα Σεμινάρια Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών και τη μεγάλη επιτυχία του α’ κύκλου τους, με 2.000 συμμετέχοντες.
– Τον επικείμενο εμβολιασμό των μελών της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας για τους Αγώνες στο Τόκιο.

Ειδικότερα για το Γκολφ:
Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η ανάπτυξη του αθλήματος περνάει μέσα από επενδύσεις για εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας και προσφέρθηκε να βοηθήσει σε οποιαδήποτε εφικτή πρόταση συνεργειών του υποβληθεί, πάντα με γνώμονα και την απαραίτητη σύνδεση με τον τουρισμό και τα οικονομικά οφέλη.
Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θωμάς Τόκας, ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του και ζήτησε τη συνδρομή του για αξιοποίηση έκτασης στο Ολυμπιακό Χωριό για τη δημιουργία προπονητηρίου με κονδύλια εξασφαλισμένα από χρηματοδοτήσεις τις ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σε ό,τι αφορά στην Άρση Βαρών:
Ο νέος πρόεδρος, Αναστάσιος Λάγκας, αναφέρθηκε στον απαραίτητο προγραμματισμό της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας που έχει πληγεί από την πανδημία, στο πόσο σημαντική ήταν η αντιμετώπισή της μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, απευθείας από την Πολιτεία προς τα σωματεία και στην αυστηρή προσήλωση της Ομοσπονδίας στην τήρηση των κανόνων αντιντόπινγκ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε την ανάγκη να επανέλθει το άθλημα των δυνατών στο κορυφαίο επίπεδο που του αρμόζει και που βρισκόταν πριν από χρόνια, προκειμένου να προσελκύσει εκ νέου πλήθος μικρών αθλητών και πρότεινε να δοθεί ένα τέλος στις εντάσεις της προεκλογικής περιόδου και στα «βαριά λόγια» που αντήλλαξαν οι Ολυμπιονίκες. Να τραβήξουν όλοι μπροστά με ενότητα και συστράτευση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αυγενάκης στον τέως πρόεδρο και νυν εκπρόσωπο στην ΕΟΕ, Πύρρο Δήμα, διότι στήριξε αμέσως την αθλητική μεταρρύθμιση, με τα όρια θητειών και ηλικιών τον Νοέμβριο του 2019, παρότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τον επηρέαζαν ευθέως αρνητικά.

Οι τηλεδιασκέψεις του υφυπουργού Αθλητισμού με τα νέα ΔΣ Ομοσπονδιών θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου με την Ποδηλασία (12:45) και τον ΣΕΓΑΣ (16:30).