Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη. - Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Με την ταινία «Blitz» ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

2 Ιουλίου, 2024

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν που διαδραματίζεται στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πρόκειται να ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σίρσα Ρόναν στον ρόλο της Ρίτα, μητέρας του εννιάχρονου Τζορτζ (Έλιοτ Χέφερναν) τον οποίο τον στέλνει για ασφάλεια στην ύπαιθρο. Όμως το παιδί που έχει απομακρυνθεί είναι αποφασισμένο να επιστρέψει και ταξιδεύει μόνο του για το σπίτι, ενώ οι συγγενείς του τον αναζητούν στην πόλη.

Στην ταινία «Blitz» κάνει το ντεμπούτο του ως ηθοποιός ο μουσικός Πολ Γουέλερ, γνωστός από τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα Jam και Style Council, ο οποίος υποδύεται τον παππού του παιδιού, Τζέραλντ. Η Κάθι Μπερκ, ο Στίβεν Γκράχαμ, ο Χάρις Ντίκινσον και ο Άλεξ Τζένινγκς συμμετέχουν επίσης στην ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Νοεμβρίου, τρεις εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Λονδίνο.