Όταν η γνώση ενός ανθρώπου δεν είναι σε τάξη, όσο περισσότερη έχει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύγχυσή του. Herbert Spencer, 1820-1903, Βρετανός φιλόσοφος.

Με θερμομέτρηση και τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό «θωρακίζεται» ο κεντρικός δήμος

Στην αγορά τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να πραγματοποιούνται έλεγχοι στους εργαζόμενους, σε περίπτωση που χρειαστεί, μετά και την περίπτωση του οδηγού στην υπηρεσία της καθαριότητας που εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Παράλληλα, η είσοδος των δημοτών σε όλα τα δημοτικά κτίρια γίνεται με θερμομέτρηση και χρήση μάσκας, ενώ ενισχύονται τα πλεξιγκλάς και διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος, η διοίκηση είναι «στη διαδικασία αγοράς τεστ covid ώστε να μπορούμε από μόνοι μας να κάνουμε ελέγχους, εάν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά».

Αναφορικά με τον εργαζόμενο που εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, ο κ. Φωτόπουλος είπε πως «δεν είχε καμία επαφή με την υπηρεσία από τις 25 Ιουλίου και μπορούμε να ησυχάσουμε ότι δεν μετέδωσε τον ιό και σε άλλους συναδέλφους του», ενώ ανακοίνωσε πως απολυμαίνονται όλοι οι χώροι και τα οχήματα του δήμου σε τακτά χρονικά διαστήματα, από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Στα δημοτικά κτίρια όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με το κοινό γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα «εάν διαπιστωθεί πως κάποιος δημότης ξεπερνάει την επιτρεπόμενη θερμοκρασία δεν του επιτρέπεται η είσοδος, καλείται το ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο που είναι αρμόδιο για τον κορονοϊό, για εξετάσεις».

Επίσης, στο πλαίσιο των μέτρων, ενισχύονται τα πλεξιγκλάς, τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ διαμορφώνεται ειδικός χώρος υποδοχής εργαζόμενου σε περίπτωση που νιώσει αδιαθεσία, όπως ενημέρωσε ο κ. Φωτόπουλος. Τέλος, ο δήμος Θεσσαλονίκης παρέλαβε πέντε τόνους αντισηπτικού για την προστασία των υπαλλήλων αλλά και του κοινού.

Α.Καρυπίδου

Έλεγχοι σε υπαλλήλους της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης μετά από κρούσμα κορονοϊού

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στην οποία υπάλληλος βρέθηκε να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Οι υπεύθυνοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ενώ διεξάγεται απολύμανση της εφορίας.

Ήδη, 4 υπάλληλοι της εφορίας υποβάλλονται σε εξέταση για τον κορονοϊό ενώ εάν χρειασθεί θα υποβληθούν και άλλοι, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του δεν μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση.

Close