Οι περισσότεροι άνθρωποι της δράσης πιστεύουν στην μοίρα και οι περισσότεροι άνθρωποι της σκέψης πιστεύουν στην πρόνοια. Honore de Balzac, 1799-1850, Γάλλος συγγραφέας

Με τη συμμετοχή εθελοντών κοινωνιολόγων ενισχύονται οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής εναντίον του κορονοϊού

«Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει την ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό εντάσσοντας στο δυναμικό της ομάδα εθελοντών κοινωνιολόγων» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης μετά την συνάντησή του με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ), Ε. Τσαπατσάρη.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι τομείς στους οποίους μπορούν να συνδράμουν οι εθελοντές του συλλόγου όπως: στην  επικοινωνία, στη συμβουλευτική, στις επιστημονικές έρευνες, στην οργάνωση και στις παρεμβάσεις στην κοινότητα. Επιπλέον θα ακολουθήσει ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων που προκύπτουν από την παρούσα κατάσταση για να κατατεθούν προτάσεις περιορισμού των συνεπειών μετά την κρίση.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε οι εθελοντές κοινωνιολόγοι να ενταχθούν και να υποστηρίξουν τις παρακάτω δράσεις: 
Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο κέντρο στήριξης που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω του 1110.
Χαρτογράφηση των προβλημάτων που εντοπίζονται και υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
Συλλογή και ανάλυση στατιστικών στοιχείων για κοινωνικές υπηρεσίες και ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του COVID-19 με στόχο να αναπτυχθούν οι κατάλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες διαχείρισης τους.
Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά την κ. Τσαπατσάρη και τους εθελοντές κοινωνιολόγους που συστρατεύθηκαν “ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας της Περιφέρειας Αττικής απέναντι στον κορονοϊό”.
  Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε ότι πέρα από την υπέρβαση της κρίσης η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει και στη διαχείριση των μελλοντικών εξελίξεων και συνεπειών που θα προκύψουν από από την αναδιάταξη των σχέσεων και καταστάσεων που θα επιβάλλουν τα παρόντα φαινόμενα.

Read previous post:
Ευχαριστήριο μήνυμα του Λ. Αυγενάκη στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ευχαριστήριο μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη βοήθεια και την υποστήριξη του οργανισμού στην πραγματοποίηση της Αιμοδοσίας στο ΕΑΚΝ...

Close