Οι πρίγκιπες και οι κυβερνήσεις είναι, μακράν, τα πιο επικίνδυνα στοιχεία σε μια κοινωνία. Niccolo Machiavelli, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Με τη Διευθύντρια του Γραφείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΥΠΕΞ των Η.Π,Α, συναντήθηκε ο υφ. Εσωτερικών, Στ. Καλαφάτης

8 Δεκεμβρίου, 2021

Με την Διευθύντρια του Γραφείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., Μαρία Όλσον, συναντήθηκε στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης,  Σταύρος Καλαφάτης, παρουσία της Γενικής Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι. 
Ο κ. Καλαφάτης, ενημέρωσε την κ. Όλσον για το ρόλο επιταχυντή και συντονιστή του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης σε έργα υποδομής και την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Συζητήθηκαν τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, της αγροδιατροφής και του τουρισμού, ενώ έγινε ειδική αναφορά στις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις και από επιχειρήσεις των Η.Π.Α. στον τομέα της “πράσινης” ενέργειας.
“Επανατοποθετούμε τη Βόρεια Ελλάδα στον αναπτυξιακό, ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής. Φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την προσέγγιση νέων επενδύσεων στην περιοχή”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.