Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις. Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925

Με συμβολικό τρόπο ο Δήμος Γλυφάδας τιμά τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τιμά ο Δήμος Γλυφάδας τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που στέκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει ασταμάτητα τη μάχη κατά του κορονοϊού. Έτσι, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, και σε αναγνώριση του έργου τους, ένα τεράστιο λευκό πανί κυματίζει στο δημαρχείο της πόλης, συμβολίζοντας τις λευκές μπλούζες του προσωπικού των νοσοκομείων, ενώ ο ίδιος κάλεσε και τους δημότες να τοποθετήσουν ένα λευκό πανί στο μπαλκόνι τους. 
«Κάθε μάχη έχει τους δικούς της αγωνιστές και κάθε πόλεμος τους δικούς του ήρωες. Στο μέτωπο κατά του κορονοϊού, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας, είναι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο κ. Παπανικολάου και συνέχισε: «Στη Γλυφάδα μας, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες. Καλούμε κάθε κάτοικο, κάθε οικογένεια της πόλης μας, να βγάλει στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο του σπιτιού κάτι λευκό, ένα σεντόνι, μια πετσέτα, μια μπλούζα. Να το κρατήσουν εκεί από σήμερα και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Να στείλουμε όλοι μαζί ένα συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που μας φροντίζουν, που μας προστατεύουν, που μας θεραπεύουν. Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ». 
Και κατέληξε λέγοντας: «Ήδη εμείς κάναμε την αρχή. Ένα μεγάλο λευκό πανί κυματίζει μπροστά στο δημαρχείο της πόλης μας. Από τα σπίτια μας, όπου μένουμε για να κερδίσουμε χρόνο για εκείνους ώστε να σώσουν ζωές, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε ψυχικά δίπλα τους, ότι αναγνωρίζουμε τις θυσίες τους, ότι τους ευγνωμονούμε για αυτό που μας προσφέρουν».
Δ.Β. 
 

Read previous post:
ΕΝΠΕ: Οι Περιφέρειες στηρίζουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων

Με κάθε «πρόσφορο μέσο» δηλώνουν οι Περιφέρειες της χώρας ότι είναι αποφασισμένες να στηρίξουν «την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση...

Close