Στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

«Με σχέδιο, συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη»

 «Με σχέδιο, συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση, συνεχίζουμε ως Περιφέρεια Αττικής να είμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη» τόνισε μέσω τηλεδιάσκεψης στους εντεταλμένους και περιφερειακούς συμβούλους, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τους ζήτησε να καταθέτουν τις σκέψεις τους και να βοηθούν στην υλοποίηση των δράσεων της Περιφέρειας.
Με στόχο την συνεχή συνεργασία και τον συντονισμό δράσεων για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στον υψηλό αριθμό των πρωτοβουλιών σε επίπεδο πρόληψης και προστασίας των δημοτών και των νοσοκομείων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και ζήτησε «να επικοινωνήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό αυτές τις δράσεις». 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1110, στην εθελοντική αιμοδοσία, στους ελέγχους στην αγορά και στις λαϊκές αγορές, στην ανάπτυξη πλατφόρμας για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε μαθητές και ευπαθείς ομάδες, στη δημιουργία ειδικού προγράμματος για την απευθείας οπτική επικοινωνία με γιατρούς, στην απαγόρευση επισκεπτηρίου σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, στη λήψη προληπτικών μέτρων (κλείσιμο, παιδικών χαρών, ΚΑΠΗ) κά. 
Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς επαγρύπνησης και της συνοχής, προκειμένου «να μην αισθάνεται κανείς πολίτης μόνος του». Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν σε θέματα σχετικά με την υλοποίηση τεχνικών έργων, στη σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, στην ανάγκη περαιτέρω προστασίας εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία κά. 
 

Read previous post:
Υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης τέθηκε σε καραντίνα ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης τέθηκε σε καραντίνα καθώς ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ όλοι οι συνεργάτες του...

Close