Όποιος φαίνεται σοφός μεταξύ ηλιθίων, φαίνεται ηλίθιος μεταξύ σοφών. Κοϊντιλιανός, 35-96 μ.Χ., Ρωμαίος ρήτορας

Με ποδηλατική …σκυταλοδρομία έφτασε η ποντιακή φλόγα, στο μνημείο της Γενοκτονίας του Πόντου

19 Μάιος, 2019

Ο 35χρονος Γιώργος Λυπηρίδης αποτέλεσε τον τελευταίο…σκυταλοδρόμο της ποδηλατικής διαδρομής, στη διάρκεια της οποίας “ ταξίδεψε” η ποντιακή φλόγα που άναψε το απόγευμα στο μνημείο της Γενοκτονίας του Πόντου, στην Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το λιμάνι του Πειραιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 35χρονος Γιώργος επισήμανε ότι το ταξίδι της ποντιακής φλόγας ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά στις 14/5 με πρώτο σκυταλοδρόμο τον εμπνευστή του όλου εγχειρήματος, Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ενώ καθημερινά άλλαζε χέρια, ενώ τόνισε ότι «ο Βασίλης επέλεξε τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού, με στόχο να συνδεθούν τα δύο λιμάνια της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που αγκάλιασαν τον προσφυγικό ελληνισμό».

Στην όλη διαδικασία μεταφοράς της ποντιακής φλόγας συμμετείχαν έξι σκυταλοδρόμοι, εξήγησε ο 35χρονος ποδηλάτης, προσθέτοντας: “ Είμαι ο τελευταίος σκυταλοδρόμος ποδηλάτης που μετέφερα με το ποδήλατό μου την ποντιακή φλόγα από την Κατερίνη, μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από πέντε άλλους ποδηλάτες που συνταξίδεψαν μαζί μου αυτά τα 100 χιλιόμετρα που έκανα. Με την άφιξή μας στην Θεσσαλονίκη, προστέθηκαν στην ομάδα μας τέσσερις πόντιοι έφιπποι και τερματίσαμε όλοι μαζί σε σχηματισμό. Εγώ ήμουν μπροστά με την ποντιακή φλόγα, πίσω μου δύο ποδηλάτες που κρατούσαν την ποντιακή σημαία και στο τέλος οι υπόλοιπο ποδηλάτες με τους έφιππους”.

Read previous post:
Με πορεία προς το τουρκικό προξενείο, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με πορεία τους προς το τουρκικό προξενείο, της οποίας ηγούνταν μαυροφορεμένες γυναίκες κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια τους, ολοκληρώθηκαν οι...

Close